Κοινωνία

«Σάρωσε» τα μετάλλια ο ΕΟΣΣ και στη Θεσσαλονίκη

5 Μαρ, 2018 - 04:03
«Σάρωσε» τα μετάλλια ο ΕΟΣΣ και στη Θεσσαλονίκη

Στο μοναδικό για την Ελλάδα ΔΙΕΘΝΗ Διαγωνισμό Οίνου που πραγματοποιείται ετησίως στη Θεσσαλονίκη και οι 5 οίνοι του ΕΟΣ Σάμου που συμμετείχαν, βραβεύθηκαν!

Οι γευστικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στον 18ο Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκηςμε κριτές διακεκριμένους sommelier και καταξιωμένους δημοσιογράφους οίνου, έφεραν εξαιρετικά αποτελέσματα για τα κρασιά του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ. 

Ο «σαρωτής» των βραβείων σε κάθε διαγωνισμό, το γλυκό SamosAnthemis, εσοδείας 2012 με παλαίωση 5 ετών, απέσπασε ΧΡΥΣΟ Το λιαστό SamosNectar, εσοδείας 2011 και παλαίωσης 6 ετών, έφερε στον ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ ένα Ασημένιο.

Ακολουθούν με Χάλκινα το γλυκό SamosGrandCru 2017, το εκλεπτυσμένο vindouxnaturelαλά και το πασίγνωστοSamosVinDoux 2017, ένα διεθνώς αναγνωρισμένο vindeliqueurμε την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής στην κατηγορία του.Χάλκινοβραβείο απέσπασαν και οι Ψηλές Κορφές 2017, ένα ισορροπημένο λευκό ξηρό από Μοσχάτοάσπρο με δυνατή προσωπικότητα, το οποίο έχει αναδειχθεί σε άριστο συνοδό«απαιτητικών» κυρίως πιάτων. Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης είναι ο μοναδικός διεθνής διαγωνισμός πουπραγματοποιείται στην Ελλάδα υπό την αιγίδα και σε συνεργασία όλων των ελληνικών φορέων οίνου και την εποπτείατουΥπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και του Γενικού Χημείου του κράτους.

Στο φετινό διαγωνισμό, 25 καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό,Masters of Wine, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες οίνου,χωρισμένοι σε 5 επιτροπές, δοκίμασαν 746 δείγματα. Τα 702 δείγματα ήταν οίνοι από την Ελλάδα και άλλες χώρες, ενώ τα 44 ήταν αποστάγματα απότην Ελλάδα και την Κύπρο.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι