officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ

25 Μαρ, 2018 - 09:03
Εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε για την αντιπροσωπεία και τον Δήμαρχο Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλο η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ και ο Πρόεδρός της κ. Νικόλαος Παγώνης στην επίσημη εκδήλωση της Ομογένειας και στην οποία παρευρέθησαν ο Γερουσιαστής κ. Λίο Χουσάκος, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο πάτερ Δημήτριος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόντρεαλ κ. Νίκος Σιγάλας, Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της ευρύτερης περιοχής, η Σαμιώτισσα Δημοτική Σύμβουλος της περιοχής Park Extention κα. Μαίρη Ντέρου και η Πρόεδρος του Σαμιακού Συλλόγου Μόντρεαλ "Πυθαγόρα" κα. Χρύσα Αναγνώστου.

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στα εθνικά ζητήματα και την ανάγκη εντονότερης συμμετοχής και παρουσίας της Ομογένειας στα ελληνικά μείζονα θέματα και επεσήμανε τους στενούς δεσμούς που διατηρεί το νησί μας με την Σαμιακή Κοινότητα του Καναδά, όπου το ελληνικό στοιχείο κυριαρχεί και διαπρέπει.

Στην ομιλία του τόνισε ότι : «Η στήριξη και η συμβολή της ομογένειας είναι, στη σημερινή συγκυρία πιο απαραίτητη και πολύτιμη παρά ποτέ, η μητροπολιτική Ελλάδα θα ήταν φτωχότερη και πολύ πιο αδύναμη χωρίς την παρουσία και την υποστήριξη, τη φωνή και τη συνδρομή της απανταχού ομογένειας» Κλείνοντας το λόγο του απηύθυνε, από τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, ανοικτή πρόσκληση, όχι μόνο στους Έλληνες αλλά προς όλους τους Δημότες του Μόντρεαλ να επισκεφθούν τη Σάμο, ένα μεγάλο αποθετήριο πολιτισμού, περιβάλλοντος και ιστορίας.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software