officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Επιστολή Περιφερειάρχη Β.Αιγαίου προς Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής

3 Απρ, 2018 - 03:04
Επιστολή  Περιφερειάρχη Β.Αιγαίου προς Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, με αφορμή σχεδιαζόμενη δραστηριότητα ΜΚΟ στην περιοχή των Παμφίλων Λέσβου, απέστειλε στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα την ακόλουθη επιστολή:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έγινε σήμερα αποδέκτης επιστολής της Δημοτικής Κοινότητας Παμφίλων του Δήμου Λέσβου, στην οποία εκφράζεται μεγάλης έντασης ανησυχία, με αφορμή την πρόθεση μακροχρόνιας μίσθωσης χώρου από ΜΚΟ στην παραλία Παμφίλων.

Το ζήτημα που εγείρεται από την Κοινότητα Παμφίλων, εξ αντικειμένου, φέρνει για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο το ζήτημα των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα νησιά μας. Χωρίς διάθεση αμφισβήτησης κάθε συμμετοχής και προσφοράς, δεν μπορεί να παρατείνεται μια κατάσταση ασάφειας και εκκρεμοτήτων, γύρω από τη δράση των συγκεκριμένων οργανώσεων. Η ανησυχία των πολιτών της Κοινότητας Παμφίλων, που σύσσωμη εκφράζει τη βούλησή της να διασφαλίσει τα νόμιμα δικαιώματά της, μας υποχρεώνει να ζητήσουμε την προσοχή σας στο ευρύτερο αυτό ζήτημα.

Σημειώνεται ότι δεν είναι νοητό, ούτε ο αριθμός των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται να μην είναι γνωστός, ούτε ο αριθμός των φιλοξενούμενων τους, υπό συνθήκες που οι ίδιες επιλέγουν και ορίζουν να μην είναι επίσης δημόσιος. Οι συνθήκες αυτές συνολικά οδηγούν σε μια αντικειμενική πραγματικότητα ανεξέλεγκτης δράσης.

Προτάσσοντας τις αρχές και τις αξίες που οδηγούν τη δράση μας, σας καλούμε, ασκώντας τον εποπτικό και ελεγκτικό ρόλο σας, να λάβετε άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε κάθε προσπάθεια υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών να είναι πρόσφορη και αποτελεσματική όπως απαιτεί το δημόσιο, το κοινωνικό και το εθνικό συμφέρον .

Με εκτίμηση, Χριστιάνα Δ. Καλογήρου Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου».

 

 

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software