Κοινωνία

Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού: Ένα ταξίδι στο χρόνο από τον Κ. Κατσιγιάννη

12 Απρ, 2018 - 08:04
Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού: Ένα ταξίδι στο χρόνο από τον Κ. Κατσιγιάννη

 

Η ιστορία του ελληνικού τουρισμού ξετυλίγεται στο νέο Βιβλίο του πρώην Γενικού Διευθυντή του ΕΟΤ πολιτικού μηχανικού ΕΜΠ Κώστα Κατσιγιάννη, με τίτλο : «Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού» – ταξίδι στο χρόνο». Ένα ιδιαίτερο ταξίδι στην ''βαριά'' Ελληνική βιομηχανία του τουρισμού από τις αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι τις μέρες μας. Ανέκδοτα γεγονότα, πολιτικές και πρόσωπα που έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στην πορεία του ελληνικού τουρισμού και του ΕΟΤ συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο που παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση, στην πόλη της Σάμου.

Παρουσία ατόμων της τοπικής αυτοδιοίκησης και ανθρώπων του τουρισμού οι, Νίκος Κατρακάζος ( Αντιπ. Π.Ε. Σάμου) η εκπαιδευτικός συγγραφέας Έλενα Χουσνή και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ναυτιλιακών και Τουριστικών πρακτόρων Σάμου Δημήτρης Κασμιρλής αναφέρθηκαν στο βιβλίο του κ. Κ. Κατσιγιάννη και την σπουδαιότητα του ΕΟΤ ο οποίος έβαλε τις ισχυρές βάσεις για να μπεί η χώρα μας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

katsigiannis April 2018 17

Ο κ. Κώστας Κατσιγιάννης

Στο βιβλίο περιγράφεται η διαδρομή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ενός φορέα που ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1929, επί κυβέρνησης Ελευθερίου Βενιζέλου, καταργήθηκε το 1936 και επανιδρύθηκε το 1951. Έκτοτε, και επί πολλές δεκαετίες, ο ΕΟΤ διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη γενικότερη εξέλιξη του ελληνικού τουρισμού αφού χάρασσε αλλά ταυτόχρονα υλοποιούσε την εκάστοτε τουριστική πολιτική. Μέσα από τις γραμμές του βιβλίου γίνεται αναφορά, κατά χρονολογική σειρά, στη δημιουργία και στην ανάπτυξη των κυριότερων πρωτοβουλιών του ΕΟΤ στους τομείς του πολιτισμού (φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Ήχος και φως, γιορτές κρασιού κ.α.), της προβολής της χώρας στο εξωτερικό με τις ποικίλες διαφημιστικές πρωτοβουλίες, όπως αφίσες, πληροφοριακά και διαφημιστικά έντυπα, λευκώματα κλπ. καθώς και στην εκτέλεση δημόσιων τουριστικών έργων με αιχμή του δόρατος τα ιστορικά ξενοδοχεία «Ξενία», αλλά και τα τουριστικά περίπτερα, τις οργανωμένες ακτές, τις μαρίνες και πολλά άλλα. 

 

Παρουσιαστής της εκδήλωσης  ήταν ο δημοσιογράφος και Διευθυντής της εφημερίδας Σαμιακό Βήμα Μάνος Στεφανάκης (στο κέντρο της φωτογραφίας). 

katsigiannis April 2018 11

samostimes.gr

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι