Κοινωνία

Χ. Καλογήρου στα εγκαίνια του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με νοητική Χίου

17 Απρ, 2018 - 07:04
Χ. Καλογήρου στα εγκαίνια του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με νοητική Χίου

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου παραβρέθηκε στην τελετή εγκαινίων του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση Χίου.

Από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έχει ήδη ξεκινήσει από την 1η Μαρτίου 2018 και χρηματοδοτούνται λειτουργικά έξοδα για το Κέντρο, για 3 χρόνια δηλαδή έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021. Η συνολική χρηματοδότηση είναι 432.000 ευρώ και αφορά 14 έως 15 άτομα ωφελούμενους.

Συγκεκριμένα, χρηματοδοτείται η απασχόληση 12 εξειδικευμένων εργαζομένων (φυσικοθεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κλπ). Οι υπηρεσίες που παρέχονται προς τους ωφελούμενους είναι ειδική εκπαίδευση, σωματική άσκηση, φυσικοθεραπεία, ανάπτυξη δραστηριοτήτων και συμβουλευτική.

Η κα. Χριστιάνα Καλογήρου αφού παρουσίασε το τριετές χρηματοδοτικό πρόγραμμα στον χαιρετισμό της είπε: «Εκφράζω τη χαρά και την ικανοποίησή μου γιατί βρισκόμαστε σήμερα εδώ να εγκαινιάσουμε αυτό το Κέντρο Διημέρευσης και Φροντίδας. Τη μοναδική ολοκληρωμένη δομή φροντίδας που υπάρχει σε περιφερειακό επίπεδο, δεδομένου ότι λειτουργούν άλλες 4 στην Αθήνα και άλλες 2 στη Θεσσαλονίκη. Η Περιφέρεια με ιδιαίτερη προσοχή και μέριμνα στέκεται δίπλα στην Εταιρία Γονέων Ατόμων Νοητικά Υστερούντων και φυσικά στα άτομα που έχουν ανάγκη την ειδική υποστήριξή μας.

Έτσι, το χρηματοδοτούμενο έργο στον «Οίκο Αγάπης» διαμορφώνει λειτουργικές συνθήκες, βελτιώνει αισθητά τις υπηρεσίες τόσο στον τομέα της διαβίωσης, όσο και της δημιουργικής απασχόλησης. Έχω την πεποίθηση και σταθερά προσπαθούμε όλοι στην Περιφέρεια γι’ αυτό, ότι με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, οφείλουμε πάντα να κάνουμε το καλύτερο εφικτό για κάθε συμπολίτη μας που οι ειδικές ανάγκες του ζητούν από μας μια ιδιαίτερη ανταπόκριση. Εύχομαι ο χώρος αυτός να γίνει ένας χώρος συμπαράστασης και αγάπης. Εύχομαι σε όλες και σε όλους σας το καλύτερο δυνατό, καλή δύναμη στις προσπάθειές σας».

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι