officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης & Εξοικείωσης με την Αναπηρία του Σ.Κ.Ε.Π. "Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο"

26 Απρ, 2018 - 01:04
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης & Εξοικείωσης με την Αναπηρία του Σ.Κ.Ε.Π. "Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο"

Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σάμου σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.), το Κέντρο Φυσικής & Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και τα Τμήματα Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, θα υλοποιήσουν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εξοικείωσης με την Αναπηρία του Σ.Κ.Ε.Π.: «Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο» το οποίο θα γίνει 03 & 04 Μαΐου 2018 και θα φιλοξενηθεί στο Αμφιθέατρο του ΓΕΛ Σάμου.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης & Εξοικείωσης με την Αναπηρία του Σ.Κ.Ε.Π. "Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο", με θέμα «Εξοικείωση με την Διαφορετικότητα: ανοιχτός ενημερωτικός διάλογος από άτομα με αναπηρία», απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα καλύψει συγκεκριμένη ώρα εντός του πλαισίου του διδακτικού έργου του Σχολείου.

Το πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν, στις 03 Μαΐου 2018, μαθητές του 1ου & 2ου Γυμνασίου Σάμου και στις 04 Μαΐου 2018, μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου & του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος. Μέσω ενός ανοιχτού διαλόγου ενημέρωσης & αφύπνισης, από εμψυχωτές/ομιλητές με αναπηρία, το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα επιδιώκει να αλλάξει το βλέμμα των μαθητών ως προς την διαφορετικότητα και να τους εισαγάγει στην έννοια της κοινωνικής αποδοχής και ισότητας.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα εστιάζει στην: 1. Εξοικείωση των μαθητών με την εικόνα της αναπηρίας

2. Κατανόηση των καθημερινών εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία αλλά και στην συνειδητοποίηση των δυνατοτήτων τους

3. Διευκόλυνση της επικοινωνίας των μαθητών γενικής εκπαίδευσης με νέους με αναπηρία

4. Ενεργοποίηση "αντανακλαστικών" κοινωνικής συλλογικότητας, ευθύνης & αλληλεγγύης για την δημιουργία μελλοντικών συνειδητοποιημένων πολιτών.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από στελέχη και συνεργάτες του Σ.Κ.Ε.Π. με αναπηρία, παρέχεται δωρεάν από τον Σ.Κ.Ε.Π. και διεξάγεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Aρ. Πρωτ. - Φ13.1/53111/Δ2 - 28-03-2017). Στη Σάμο, θα παραβρεθεί το στέλεχος του Σ.Κ.Ε.Π. (άτομο με αναπηρία), ο οποίος θα είναι ο κύριος ομιλητής και ο συντονιστής του προγράμματος.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software