officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Η κυβέρνηση αφήνει την πολιτική προστασία στον πατριωτισμό των Σαμιωτών

4 Απρ, 2017 - 04:04
Η κυβέρνηση αφήνει την πολιτική προστασία στον πατριωτισμό των Σαμιωτών

Η υποστελέχωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα προβλήματα σε αγροτικούς δρόμους, η αγωνία για το εάν θα σταθμεύουν εναέρια μέσα πυρόσβεσης στο νησί μας αλλά και το γεγονός ότι οι νέοι άνθρωποι δεν στελεχώνουν μαζικά πια τις εθελοντικές ομάδες, ήταν τα κυριότερα θέματα της σύσκεψης το απόγευμα της Τετάρτης (29 Μαρτίου) στη Σάμο για το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος καυτηρίασε την πολιτική της κυβέρνησης σε ότι αφορά στην παραχώρηση, εναντι αμοιβής, δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τις ανάγκες του αεροδρομίου της Σάμου απο την Γερμανική κοινοπραξία και επανέλαβε τις ανησυχίες του για τον επιχειρισιακό σχεδιασμό σχετικά με τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης και όπως αυτός εφαρμόστηκε το περασμένο καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να καούν στη Σάμο 5.500 στρέμματα δάσους εξαιτίας του γεγονότος ότι χρειάστηκαν περίπου 4 ώρες τα αεροπλάνα για να επιστρέψουν στο νησί. 

Ο διοικητής της Π.Υ. Σάμου, Πύραρχος  Παναγιώτης Κοτρίδης, ανέλυσε την δύναμη που έχει στη διάθεση του τονίζοντας ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψης και οι καταστάσεις που θα προκύψουν αναμένεται να αντιμετωπισθούν οριακά, χωρίς άδειες και ρεπό, απο το υπάρχον προσωπικό.

Οι εθελοντές αναφέρθηκαν κυρίως σε θέματα συντήρησης του εξοπλισμού, την κακή κατάσταση αγροτικών δρόμων αλλά και στο γεγονός ότι πλεόν όλο και λιγότεροι νέοι στελεχώνουν τις εθελοντικές ομάδες των χωριών  με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο μέσος όρος ηλικίας και παράλληλα να αντιμετωπίζονται προβλήματα στη λειτουργία των ομάδων.

Κλιματολογικές συνθήκες, υποστελέχωση της Πυροσβεστικής και των εθελοντικών ομάδων και κυβερνητικές επιλογές στα θέματα της πολιτικής προστασίας, θα είναι οι προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει και φέτος η τοπική κοινωνία της Σάμου και ειδικότερα οι άνθρωποι αυτοί (Πυροσβέστες και εθελοντές) που καταθέτουν καθημερινά την ψυχή τους για την προστασία του νησιού μας. Στην προσπάθεια αυτή μπορούμε και πρέπει να συνδράμουμε και εμείς, κάνοντας το πιο εύκολο.

Να είμαστε προσεκτικοί και να ειδοποιούμε αμέσως μόλις βλέπουμε καπνό τις αρμόδιες αρχές.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software