Κοινωνία

Η ''ΑΝΑΤΡΟΠΗ'' στο Άνω Βαθύ.

15 Μάι, 2018 - 09:05
Η ''ΑΝΑΤΡΟΠΗ'' στο Άνω Βαθύ.

Άνω Βαθύ: Δημιουργούμε το μέλλον – Αξιοποίηση φυσικού κάλλους.

Την Παρασκευή 11 Μαΐου, η "Ανατροπή" επισκέφτηκε την δημοτική κοινότητα Βαθέος. Το Άνω Βαθύ, ένας τόπος με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, διατηρεί αναλλοίωτα τα στοιχεία της τοπικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και έχει ανακηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός. Δυστυχώς, χωρίς οργάνωση και αγορά, αυτό το μέρος δεν έχει κερδίσει την αναγνωρισιμότητα και την επισκεψιμότητα που του αρμόζει.

Η επίσκεψη στο Άνω Βαθύ περιελάμβανε περιοδεία και συνομιλία με τους κατοίκους, στα μαγαζιά της περιοχής. Στη συζήτηση που έγινε με τους παρευρισκομένους, αναλύθηκε ο ορθός τρόπος διοίκησης του δήμου και τα χαρακτηριστικά της περιοχής που πρέπει να αναδειχτούν.

Οι προτεραιότητες της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή" για την συγκεκριμένη περιοχή είναι:

1. Ανάπλαση των χώρων στάθμευσης και μελέτη δημιουργίας νέων. (π.χ. στη γειτονιά Βράχος δεν υπάρχει κανένα parking)

2. Πλήρης αξιοποίηση της περιοχής Αϊ – Γιαννάκη (συντήρηση θεάτρου, λειτουργία αναψυκτηρίου, συντήρηση παιδικής χαράς)

3. Δημιουργία αποχετευτικού στη Βλαμαρή και μελέτη επίλυσης προβλημάτων επάρκειας του νερού ύδρευσης της περιοχής.

4. Ανάδειξη και αξιοποίηση των παραδοσιακών πέτρινων μονοπατιών. (από Χριστιάνα προς 3 εκκλησιές και από Στήνια προς πόλη Σάμου)

Το Άνω Βαθύ, πρέπει να είναι η αρχή, ώστε αυτή η περιοχή, με την κατάλληλη οργάνωση και προοπτική, να δείξει τον δρόμο της αξιοποίησης της φυσικής ομορφιάς και να φτάσει σιγά σιγά, με προγραμματισμό και πετυχημένες κινήσεις, να αναδειχτεί και να θυμίζει άλλες παρόμοιες, με ίδια χαρακτηριστικά περιοχές. (Άνω Σύρος, Χώρα Αμοργού, Παλιά πόλη Νάξου, Χώρα Αστυπάλαιας κτλ.)

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ