Κοινωνία

Τίμησαν την μνήμη του Καπετάν Λαχανά

1 Μάι, 2017 - 09:05
Τίμησαν την μνήμη του Καπετάν Λαχανά

Στο ιστορικό σημείο στο Άνω Βαθύ, όπου ο Καπετάν Κωνσταντής Φώκος- Λαχανάς, ύψωσε τη σημαία της Επανάστασης το 1821, τελέσθει από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαθέος Σάμου "ο Καπετάν Λαχανάς’", επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του αγωνιστή του ’21.

Παρουσία των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών του τόπου οι δύο ιερείς πατήρ Δ.Λάνδρου και Π.Γιαμαίος, τέλεσαν δέηση, ενώ στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων από τους, Δήμαρχο Σάμου, Βουλευτή , Αντιπεριφερειάρχη, Πρόεδρο του συλλόγου και απογόνους των οικογενειών Φώκου και Λαχανά.

samostimes lahanas 3

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος κα Κ.Καλύβα, η φιλαρμονική ‘’Βαθύλλος- Αντ. Γεροχριστοδούλου’’ παιάνισε εμβατήρια, ενώ ο Εθνικός Ύμνος αποδόθηκε από αντιπροσωπεία μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Κατρακάζος, ο Βουλευτής Σάμου κ.Σεβαστάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αμυρσώνης , ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαθέος κ. Βαρούμας, ο Αντιδήμαρχος Σάμου κ.Παπαγεωργίου , ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κ.Πατσίδης, η Δημοτική Σύμβουλος κα. Μαστροκωνσταντή –Λαθουρά, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων κ. Βογιατζής καθώς και αντιπροσωπείες των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου που τίμησαν την ετήσια εκδήλωση.

Της Ελένης Χατζηγεωργίου

Σάμος, Ειδήσεις, Νέα

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι