officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Έντονα αντιδρά η Σάμος σε νέο Κ.Υ.Τ.

28 Ιουν, 2018 - 09:06
Έντονα αντιδρά η Σάμος σε νέο Κ.Υ.Τ.

Έντονα αντιδρά η Σάμος στη δημιουργία νέου Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών.

Καμία απολύτως ενημέρωση δεν έχει ο Δήμος Σάμου και ο Δήμαρχος κ.Μ.Αγγελόπουλος, οπως δηλώνει στο samostimes.gr για το ζήτημα που προέκυψε με έγγραφο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής προς το ΓΕΕΘΑ που αφορά στην μετεγκατάσταση του Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών και Προσφύγων.

Στην επιστολή του ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής ζητά από το ΓΕΕΘΑ την παραχώρηση του στρατοπέδου «Ανθλγού Γεωργίου Μοσχονά» στο Δ.Δ. Μυτηλινιών ,για τη δημιουργία Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, με τις πρώτες αντιδράσεις των κατοίκων να είναι ιδιαίτερα έντονες.

Η θέση του Δημάρχου Σάμου

Ο Δήμαρχος Σάμου κ. Αγγελόπουλος, σε δήλωση του στο samostimes τονίζει ότι, «σήμερα δικαιώνεται πλήρως το περιεχόμενο της απαντητικής του επιστολής στο γράμμα του αρμόδιου υπουργού κ. Βίτσα». «Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει άλλο hot spot και μάλιστα μεγαλύτερο, σε ένα νησί όπως η Σάμος» δηλώνει ο Δήμαρχος Σάμου και συνεχίζει λέγοντας «πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης θα έπρεπε να είναι η πλήρης αποσυμφόρηση των νησιών του Β. Ανατολικού Αιγαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, 1200 άτομα θα μπορούσαν να μετακινηθούν στην ενδοχώρα χωρίς να παραβιάζεται η σημαντική μεν αμφιλεγόμενη δε, κοινή δήλωση Ε.Ε. - Τουρκίας.»

Αντιπεριφερειάρχης Σάμου

«Όσοι νομίζουν ότι θα μετατρέψουν τη Σάμο σε ένα απέραντο hot spot, θα βρουν απέναντι τους την τοπική κοινωνία ενωμένη. Μόνη λύση η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών μας» δήλωσε στο samostimes.gr ο κ. Νίκος Κατρακάζος.

Να σημειώσουμε ότι δεν μπορέσαμε να έρθουμε σε τηλεφωνική επαφή με τον βουλευτή Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη (ΣΥΡΙΖΑ)προκειμένου να έχουμε την θέση του για το θέμα.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software