officeart horizontal  

 

Κοινωνία

ΝΟΔΕ Σάμου- Αναστολή συντελεστών Φ.Π.Α.

2 Ιουλ, 2018 - 01:07
ΝΟΔΕ Σάμου- Αναστολή συντελεστών Φ.Π.Α.

Την ύστατη στιγμή, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έδειξε να κατανοεί πως η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ θα οδηγούσε τα πολύπαθα νησιά μας στην οικονομική τους καταστροφή.

Ένα καθεστώς που ισχύει από το 1990 με σκοπό τη διατήρηση του συνταγματικού δικαιώματος της νησιωτικότητας, αποτελώντας αναπτυξιακό εργαλείο των περιοχών μας και βελτιώνοντας άμεσα την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας. Το μέτρο των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ δε μπορεί να αποτελεί ούτε αντάλλαγμα προς τα νησιά για την παραμονή των προσφύγων, ούτε κάποια επιβράβευση. Είναι ένα μέτρο κεκτημένο και άρρηκτα συνδεδεμένο με τη νησιωτικότητα.

Η αυτονόητη αυτή ρύθμιση προφανώς δεν μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα πέραν του να απαλύνει λίγο το πλήγμα που έχουν δεχθεί στην οικονομία τους τα νησιά μας. Δεν θέλουμε σε καμία των περιπτώσεων να πιστεύουμε πως το συγκεκριμένο μέτρο είναι «στάχτη στα ματιά μας» και συνδέεται άμεσα με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, καθώς θυμόμαστε όλοι τις δηλώσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κου Βιτσα κατά την επίσκεψη του στη Σάμο τονίζοντας πως δεν θα δημιουργηθεί 2ο hot spot στο νησί και θα ξεκινήσει άμεσα η αποσυμφόρηση, αντίθετα τις τελευταίες μέρες μέσα από επιστολές του ίδιου του Υπουργού ζητά χώρους για την δημιουργία νέου ΚΥΤ.

Δεν θέλουμε σε καμία των περιπτώσεων να πιστεύουμε πως θα ζητηθούν ανταλλάγματα- αρκετά έχουν ταλαιπωρηθεί τα νησιά μας από την χωρίς σχεδιασμό πολιτική της Κυβέρνησης!!

 

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

e-genius.gr ...intelligent web software