officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Συνεδρίασε το συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας στη Σάμο

2 Αυγ, 2018 - 01:08
Συνεδρίασε το συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας στη Σάμο

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Αυγούστου το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Σάμου με την συμμετοχή όλων των αρμοδίων φορέων.

Τα θέματα που απασχόλησαν την συνεδρίαση ήταν, οι δράσεις πρόληψης και καταστολής των δασικών πυρκαγιών για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο στο νομό Σάμου και το σχέδιο για την εκκένωση περιοχών σε περίπτωση φυσικών καταστροφών. Όλοι εμπλεκόμενοι φορείς ( Πυροσβεστική, Εθελοντικές ομάδες) επισήμαναν τις απαραίτητες εργασίες που πρέπει να προχωρήσουν για την βελτίωση της αγροτοδασικής οδοποιΐας.

Απο τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Κατρακάζο τέθηκε για άλλη μια φορά το θέμα των ελλείψεων της Π.Υ. για τις οποίες ο διοικητής της υπηρεσίας στη Σάμο δεν θέλησε να αναφερθεί αναλυτικά, μένωντας στο αξιόμαχο της υπηρεσίας του.

Σε ό,τι αφορά στο σχέδιο εκκένωσης κατοικημένων περιοχών σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών τονίστηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου κύριε Νίκο Κατρακάζου ότι αυτό, βάσει του σχετικού νόμου, βαρένει τις αρμοδιότητες του Δήμου Σάμου.

Την Δημοτική αρχή εκπροσώπησε στην συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Σεβαστάκης ο οποίος και κατέθεσε το μνημόνειο ενεργειών του Δήμου για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Η εκπρόσωπος του Δασαρχείου Σάμου επισήμανε ότι από το κεντρικό κράτος διατέθηκε το ποσό των 18.000 € για την βελτίωση των δασικών δρόμων στο νομό Σάμου και το ποσό αυτό κατανέμεται ως εξής, 10.000 € για το νησί της Σάμου και 8000 € για το νησί της Ικαρίας. Τέλος να σημειώσουμε ότι την σύσκεψη παρακολούθησαν μέσω διαδικτύου ο δήμαρχος Ικαρίας ο διοικητής της Της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην Ικαρία και ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Φούρνων τένις

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software