officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Σάμος: Στη δικαιοσύνη για ένα τετραγωνικό μέτρο

4 Σεπ, 2018 - 09:09

justice

Είναι σίγουρο ότι θα έχετε ακούσει, διαβάσει ή ακόμα μπορεί να έχετε και προσωπική εμπειρία για τις δυσλειτουργίες στον χώρο της δικαιοσύνης και το πόσο αργά αυτή, τελικά, απονέμεται.

Απλές υποθέσεις που τραβούν σε βάθος πενταετίας γιγαντώνουν τον όγκο των υποθέσεων στο σύστημα απονομής της δικαιοσύνης. 

Υπάρχουν όμως και οι ... σοβαρές υποθέσεις (ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ) οι οποίες απασχολούν τους δικαστές (και όχι με δική τους ευθύνη). Τέτοια είναι και η υπόθεση που πρόκειται να δικαστεί σε λίγες μέρες στο Πταισματοδικείο Σάμου για την κατάληψη δημόσιου κοινόχρηστου χώρου ενός (1) τετραγωνικού μέτρου!

40583638 1348051921997702 181029886524129280 n

Το ...''έγκλημα''.

Dura lex, sed lex (σκληρός νόμος αλλά νόμος) έλεγαν οι λατίνοι και ο ιδιοκτήτης ενός μικρού καφενείου σε ένα ορεινό χωριό της Σάμου καλείται να απολογηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης γιατί έβαλε ένα τραπεζάκι με δυο καρέκλες δίπλα απο την πόρτα του καταστήματος του.

Είμαι βέβαιος ότι η δικαιοσύνη θα αποδοθεί, είναι σίγουρο επίσης ότι και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος θα μπορούσε να είναι τυπικός ώστε να αποφευχθεί αυτή η διένεξη.

Πως είναι δυνατόν όμως τέτοιες υποθέσεις να καταλήγουν στις αίθουσες των δικαστηρίων και να υπερφορτώνουν τη λειτουργία της απονομής της δικαιοσύνης; 

Το πρόβλημα είναι δεδομένο, οι δικαστικοί διαμαρτύρονται, ο κόσμος διαμαρτύρεται αλλά όλοι θέλουν να ...δικαστεί ''η κατσίκα του γείτονα''. 

Συντάκτης: Μιχάλης Σβαρνιάς

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software