officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Σταθερή ροή μεταναστών προς τη Σάμο και αναχωρήσεις αιτούντων ασύλου στα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας

4 Σεπ, 2018 - 04:09
Σταθερή ροή μεταναστών προς τη Σάμο και αναχωρήσεις αιτούντων ασύλου στα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας

Στους 25 κάτα μέσο όρο την ημέρα, καταγράφεται ο αριθμός των αλλοδαπών που φθάνουν στη Σάμο ως οικονομικοί μετανάστες ή ζητώντας άσυλο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών.

Την ίδια στιγμή 84 εξ αυτών, των οποίων οι υποθέσεις χορήγησεις ασύλου προχωρούν, προωθήθηκαν προς την ενδοχώρα, έπειτα από την άδεια των αρχών. Αναλυτικά: 

Αφίξεις

Την περασμένη εβδομάδα, 176 άνθρωποι έφτασαν στη Σάμο, αντιπροσωπεύοντας μια μείωση συγκριτικά με τις 202 αφίξεις της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς και με τις 297 αφίξεις της ίδιας περιόδου το προηγούμενο έτος. Ο μέσος όρος καθημερινών αφίξεων αυτή την εβδομάδα είναι 25, ενώ 29 ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.

snapshot UNHCR samos statistic

 

Πληθυσμός στο νησί 

ΣτηΣάμο, βρίσκονται περίπου 3,000 πρόσφυγες και μετανάστες. Η πλειονότητα του πληθυσμού στη Σάμο είναι από τη Συρία (28%), το Ιράκ (24%) και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (10%). Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 21% του πληθυσμού και τα παιδιά το 30% εκ των οποίων περίπου 7 από τα 10 είναι κάτω των 12 ετών. Περίπου το 18% όλων των παιδιών είναι ασυνόδευτα, η πλειοψηφία των οποίων είναι απο τη Συρία, το Ιράκ και το Κουβέιτ. Το 46% του πληθυσμού είναι άντρες μεταξύ 18 και 39 ετών.

snapshot UNHCR samos statistic2

Αφίξεις μέσω θαλάσσης

Την περασμένη εβδομάδα  622 άνθρωποι έφτασαν σε άλλα νησιά του Αιγαίου, η πλειονότητα των οποίων έφτασαν στη Λέσβο. Ο μέσος όρος καθημερινών αφίξεων σε όλα τα νησιά ήταν 114, συμπεριλαμβανομένης και της Σάμου.

snapshot UNHCR samos statistic1

 

Αναχωρήσεις προς την Ενδοχώρα

Τις προηγούμενες ημέρες  84 αιτούντες άσυλο αναχώρησαν από τη Σάμο προς την ενδοχώρα, έπειτα από την άδεια των αρχών. Από αυτούς, 60 (71%) μεταφέρθηκαν – με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας – σε κρατικές δομές φιλοξενίας και σε διαμερίσματα υπό τη διαχείριση της Ύπατης Αρμοστείας στην ενδοχώρα.

Φωτογραφία Αρχείου

samostimes/MichaelSvarnias

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software