officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Το χρονικό της πυρκαγιάς της 8ης και 9ης Σεπτεμβρίου στη Σάμο

9 Σεπ, 2018 - 07:09
Το χρονικό της πυρκαγιάς της 8ης και 9ης Σεπτεμβρίου στη Σάμο

 Λίγο μετά τις 20.20 το απόγευμα του Σαββάτου της 8ης Σεπτεμβρίου, οι κάτοικοι του οικισμού "Κέδρος" είδαν τις πύρινες φλόγες να τυλίγουν τα πρώτα πεύκα της ρεματιάς  στο γεφύρι του μπλάμη, δίπλα ακριβώς απο την κύρια οδική αρτηρία του νησιού.

Μέσα σε λίγα λεπτά, εξαιτίας των ανέμων και της μορφολογίας της περιοχής, η φωτιά είχε επεκταθεί στην δύσβατη ορεινή περιοχή καίγοντας δασική έκταση.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση, σε λίγα λεπτά απο την έναρξη του συμβάντος το όχημα της εθελοντικής ομάδας του Κοκκαρίου ξεκίνησε την μάχη με τις φλόγες ενώ με μικρή διαφορά ακολούθησαν τα οχήματα της Π.Υ..

Η μάχη με τις φλόγες κράτησε όλη την νύχτα, περιουσίες κινδύνεψαν και διασώθηκαν χάρην των προσπαθειών των στελεχών της Π.Υ. και των εθελοντών. Τις πρώτες πρωινές ώρες οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν απο προσωπικό  της ΕΜΑΚ που έφθασε στο νησί με ειδική πτήση της Πολεμικής Αεροπορίας.

Με το πρώτο φώς της ημέρας τα εναέρια μέσα αποτελούμενα απο αεροσκάφη και ελικόπτερα βοήθησαν αποφασιστικά τις επίγειες δυνάμεις. 

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software