Κοινωνία

Σεμινάριο γευσιγνωσίας στο μουσείο οίνου ΕΟΣΣ

12 Μάι, 2017 - 09:05
Σεμινάριο γευσιγνωσίας  στο μουσείο οίνου ΕΟΣΣ

Μια μοναδική γευσιγνωστική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι λάτρεις του κρασιού καθώς ο ΕΟΣ Σάμου συμμετέχει στην πανελλήνια εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες», η οποία διοργανώνεται συλλογικά από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών και τα επισκέψιμα οινοποιεία.

Οι «Ανοιχτές Πόρτες» αποτελούν μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού. Στόχος της φετινής συμμετοχής του ΕΟΣ Σάμου στον θεσμό «Ανοιχτές Πόρτες», αποτελεί η διοργάνωση μιας εκπαιδευτικής δραστηριότητας με επίκεντρο το κρασί:

Το Σάββατο 27 Μαΐου από τις 11:00 το πρωί έως τις 13:00, οι λάτρεις του κρασιού, οι επαγγελματίες του χώρου εστίασης και ψυχαγωγίας αλλά και όσοι θα ήθελαν να ενημερωθούν σχετικά με τους οίνους του ΕΟΣ Σάμου, τις διαδικασίες παραγωγής και οινοποίησης, τη θερμοκρασία που απαιτείται για την βελτιστοποίηση της γευστικής δοκιμής καθώς και τους καλύτερους συνδυασμούς με τις εκάστοτε γαστρονομικές επιλογές μπορούν να παρακολουθήσουν ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ένα εξειδικευμένο σεμινάριο γευσιγνωσίας με εισηγήτρια την Οινολόγο του ΕΟΣ Σάμου κ. Ευαγγελία Αργυρού.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ 2

 

Για τη συμμετοχή μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 22730.87510 (εσωτ. 539) ως και τις 22 Μαΐου 2017 ή να στείλετε email με το ονοματεπώνυμο, την ιδιότητα καθώς και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν παράλληλα να ξεναγηθούν στο χώρο του Μουσείου Οίνου, να γνωρίσουν την μακραίωνη ιστορική διαδρομή, να μυηθούν στην ιδιαίτερη ταυτότητα της ποικιλίας του μοσχάτου, να διαπιστώσουν πόσο συνδέεται η τοπική κοινωνία με τον αμπελώνα σε αναβαθμίδες, να μάθουν σχετικά με το γεωφυσικό ανάγλυφο αλλά και τον ιδιαίτερο τρόπο οινοποίησης –παράγοντες που συντελούν αποφασιστικά στην παραγωγή του παγκοσμίως γνωστού και πολυβραβευμένου σαμιώτικου κρασιού.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι