Κοινωνία

Ένα περιστατικό με διαφορετικό σενάριο και διαφορετικούς πρωταγωνιστές;

22 Σεπ, 2018 - 10:09
Ένα περιστατικό με διαφορετικό σενάριο και διαφορετικούς πρωταγωνιστές;

Ερωτηματικά δημιουργήθηκαν μετά την δημοσίευση ενός περιστατικού επίθεσης Αλγερινού προς τη διοικήτρια του ΚΥΤ Σάμου και το οποίο διαψεύδουν οι Αστυνομικές αρχές . Σύμφωνα με το δημοσίευμα «30χρονος Αλγερινός, εισέβαλε σε έξαλλη κατάσταση στο γραφείο της διοικήτριας του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης και με μια φαλτσέτα απειλούσε να τη σκοτώσει.

Αμέσως σήμανε συναγερμός, όλοι οι υπάλληλοι κλείστηκαν στα γραφεία τους και στο σημείο μετέβη κλιμάκιο πάνοπλων ανδρών της ΟΠΚΕ Αττικής που βρίσκεται αποσπασμένη για την ασφάλεια του προσωπικού και την τήρηση της τάξης, προκειμένου να διαχειριστούν την κατάσταση. Στη θέα των αστυνομικών ο αλλοδαπός άφησε την διοικήτρια και έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό του και απειλούσε να αυτοκτονήσει

– Το άγριο επεισόδιο έληξε μετά την παρέμβαση του επικεφαλής της ΟΠΚΕ Αττικής, ο οποίος διαπραγματεύθηκε μαζί του και τον έπεσει να αφήσει το αιχμηρό αντικείμενο που κρατούσε.» Το μόνο περιστατικό που επιβεβαιώνει η αστυνομία είναι η διαμαρτυρία έξω από το γραφείο της διοικήτριας Δήμητρας Νιούτσικου από έναν 38χρονο Πακιστανό ο οποίος έχει απασχολήσει πολλές φορές τους αστυνομικούς καθώς αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Άμεσα ο αλλοδαπός συνελήφθη από άνδρες της ΟΠΚΕ και κρατείται.

Να σημειώσουμε ωστόσο ότι τα περιστατικά βίας στο Κέντρο κυρίως μεταξύ των μεταναστών ακόμη και για μία θέση σε σκηνή η ένα στρώμα είναι καθημερινά αλλά και προς αστυνομικούς όταν χρειάζεται να παρέμβουν για να τους χωρίσουν από κάποιο καβγά. Η κατάσταση είναι πλέον ασφυκτική στο Κέντρο αφού ήδη βρίσκονται 4.250 περίπου μετανάστες ενώ η χωριτικότητά του είναι για 700 μόλις άτομα. Έξω από το Κέντρο και περιμετρικά αυτού βρίσκονται δεκάδες σκηνές προκειμένου να στεγαστούν οι υπεράριθμοι που δεν χωρούν εντός της δομής (είτε σε σκηνές, είτε σε κοντέινερ).

Τεράστια είναι και τα προβλήματα όσον αφορά την υγιεινή αυτών των ανθρώπων αλλά και τις συνθήκες υγιεινής των δεκάδων εργαζομένων . Το αίτημα όλων για αποσυμφόρηση του ΚΥΤ γίνεται ολοένα και πιο μαζικό ενώ αναμένεται η υλοποίηση της δέσμευσης του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής για αποχώρηση τουλάχιστον 8800 χιλιάδων μεταναστών ως τα τέλη του Δεκέμβρη από τα νησιά του Αιγαίου.

Ρεπορτάζ Χάρης Ζαβουδάκης- Πηγή άρθρoυ era-aegean.gr, φωτογραφία αρχείου Samostimes

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι