elenfrdeitrues

Τι πρέπει να κάνετε για το επίδομα ενοικίου

0
0
0
s2smodern

Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σάμου σας ενημερώνει ότι ξεκίνησε την Τετάρτη 13/3/2019 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη χορήγηση του Επιδόματος Στέγασης 2019. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα, καταθέτοντας αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.epidomastegasis.gr είτε ατομικά, κάνοντας χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet, είτε μέσω του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σάμου και της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Δημόσιας Υγείας.Διαβάστε αναλυτικά:

Συνέχεια ανάγνωσης

Σάμος: Μήνυση για τις αντιδράσεις στην λειτουργία ΔΥΕΠ στο Άνω Βαθύ

0
0
0
s2smodern

Μηνυτήρια αναφορά κατά των Συλλόγων Γονέων που συμμετέχουν στην αποχή των παιδιών από τα μαθήματα, ως αντίδραση στην λειτουργία ΔΥΕΠ, κατέθεσε στο τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας το Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι . Η μήνυση κατατέθηκε στις 9 Μαρτίου και αναφέρει:

Συνέχεια ανάγνωσης

Ύπατη Αρμοστεία: Τιμώντας τις γυναίκες πρόσφυγες την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

0
0
0
s2smodern

Όταν οι γυναίκες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους είναι ακόμα περισσότερο εκτεθειμένες σε κινδύνους, εκμετάλλευση, βία και διακρίσεις. Όμως, τo θάρρος και η αποφασιστικότητά τους να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα, παρά τις δυσκολίες, μας δίνουν έμπνευση και δύναμη κάθε μέρα. Τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, τιμήσαμε τις γυναίκες πρόσφυγες αλλά και τις γυναίκες που εργάζονται για να στηρίξουν άλλες γυναίκες, μεταφέροντας τις ιστορίες τους και τις φωνές τους και δίνοντας χώρο στη δημιουργικότητά τους και την ελπιδοφόρα διάθεσή τους για συνεχή αγώνα. Σάμος «Πήραμε την απόφαση να κάνουμε αυτό τόσο δύσκολο ταξίδι γιατί δεν θέλαμε τα παιδιά μας να υποφέρουν όπως εμείς. Θέλουμε να μεγαλώσουν σε μια κοινωνία που θα τα αποδέχεται.»

Συνέχεια ανάγνωσης

Σάμος: Παρέμβαση Εισαγγελέα για την αποχή από τα μαθήματα

0
0
0
s2smodern

Με αφορμή την αποχή ορισμένων μαθητών από τα μαθήματά τους με ευθύνη και απόφαση των γονέων τους σε δημοτικά σχολεία της Σάμου, λόγω της λειτουργίας Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δηλώνει:

Συνέχεια ανάγνωσης

Συλλυπητήριο Ψήφισμα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

0
0
0
s2smodern

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για τον πρόωρο χαμό της αγαπημένης μας συναδέλφου, δασκάλας Ζωής Μωραΐτη, εκπαιδευτικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου.

Συνέχεια ανάγνωσης

Σάμος: Συνεχίζουν οι αντιδράσεις για την λειτουργία του ΔΥΕΠ

0
0
0
s2smodern

Να συνεχίσουν την αποχή των παιδιών τους από τις σχολικές δραστηριότητες αποφάσισαν οι γονείς του Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Σάμου, οι οποίοι αντιδρούν στην λειτουργία ΔΥΕΠ στο σχολικό τους κτήριο αν δεν κατοχυρωθεί πρώτα η υγειονομική ''θωράκιση'' των παιδιών.

Συνέχεια ανάγνωσης

Σάμος: Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι γονείς

0
0
0
s2smodern

Ψήφισμα διαμαρτυρίας 13 συλλόγων, παρέδωσαν την Πέμπτη 7 Μαρτίου, οι γονείς και το προεδρείο του Δημ. Σχ. Βαθέος, στην διευθύντρια της Α΄Βάθμιας κα. Αλεξία Εμμανουηλίδου.

Συνέχεια ανάγνωσης

Τραγωδία στη Σάμο: Ναυάγιο με τρεις νεκρούς μετανάστες - Ανάμεσά τους δύο παιδιά

0
0
0
s2smodern

Η σορός ενός άνδρα εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σάμου από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού, μετά τη βύθιση λέμβου με 12 μετανάστες που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και δύο παιδιά.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πρόγραμμα εκμάθησης Αγγλικών για τους οικονομικά ασθενέστερους Δημότες.

0
0
0
s2smodern

Την περίοδο που διανύουμε η διγλωσσία και ειδικά η γνώση των Αγγλικών είναι απαραίτητο εφόδιο για την αγορά εργασίας. Το κόστος εκμάθησης όμως, σε φροντιστήρια ή ιδιαίτερα, είναι ειδικά για τις οικογένειες με οικονομικά προβλήματα δυσβάσταχτο. Επιπλέον υπάρχει η ανάγκη για την απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων Αγγλικών-business English. Το πρόγραμμα «Εκμάθησης Αγγλικών με τη μέθοδο της LINGUAPHONE» είναι μια Συνεργασία του ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ και της LINGUAPHONE με την υποστήριξη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ). Η μέθοδος περιλαμβάνει δύο εκπαιδευτικά προγράμματα:

Συνέχεια ανάγνωσης

e-genius.gr ...intelligent web software