Οικονομία

Δήμος Σάμου: Δεν θα πληρωθούν οι μόνιμοι υπάλληλοι στις 27 Δεκεμβρίου

19 Δεκ, 2018 - 01:12
Δήμος Σάμου: Δεν θα πληρωθούν  οι μόνιμοι υπάλληλοι στις 27 Δεκεμβρίου

Σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, καλεί τα μέλη του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Σάμου, με μοναδικό θέμα, την μη πληρωμή των 220 μονίμων εργαζομένων του Δήμου Σάμου, την 27η Δεκεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου, η μή καταβολή μέρους της μισθοδοσίας οφείλεται στην απόφαση του δικαστηρίου που δικαιώνει  τις  διεκδικήσεις των συμβασιούχων – “παρατασιούχων” Καθαριότητας του Δήμου.

Η εξέλιξη αυτή  έφερε την οικονομική υπηρεσία του δήμου μπροστά στην αδυναμία να καταβάλει τη μισθοδοσία των μόνιμων υπαλλήλων, αφού έπρεπε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που δικαιώθηκαν με δικαστική απόφαση.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση – Ενότητα – Προοπτική», Δημήτρης Μηλίγκος, ζήτησε εξηγήσεις από την δημοτική αρχή ρωτόντας συγκεκριμένα γιατί η οικονομική υπηρεσία δεν  διατηρεί 3 μισθοδοσίες ως όριο ασφαλείας στο αποθεματικό της για τη μισθοδοσία, ενώ ο επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση», κ. Κώστας Τζίχας, ρώτησε γιατί δεν ήρθε έγκαιρα το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή, τονίζοντας ότι οι οικογένειες των εργαζομένων πρόκειται να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα την περίοδο των γιορτών. 

Οι πληρωμές αναμένεται να  γίνουν στις 10 Ιανουαρίου 2019 και θα περιλαμβάνουν, την καθυστερημένη οφειλή της 27ης Δεκεμβρίου 2018 και το ποσό που αντιστοιχεί στον  Ιανουάριο.

 Στην Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 στις 11:00 στο Δημαρχιακό Μέγαρο, θα αποφασιστεί ο τρόπος αντιδράσεως των εργαζομένων.

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι