officeart horizontal  

 

Οικονομία

«Διαμάντια» για τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου

8 Μαρ, 2019 - 04:03
«Διαμάντια» για τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου

Δύο «διαμαντένια» βραβεία (Nova Diamond) απέσπασαν τα κρασιά του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου στο διεθνή διαγωνισμό Femmes et Vins du monde Concours International που διεξάγεται στο Μονακό. Συγκεκριμένα, το Μοσχάτο Άσπρο, εσοδείας 2018, το νέο λευκό ξηρό κρασί από τον Ενιαίο Οινοποιητικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Σάμου, έκλεψε τις εντυπώσεις και τις καρδιές των κριτών του διαγωνισμού Femmes et Vins du monde Concours International αποσπώντας το διαμαντένιο βραβείο (Nova Diamond).

Η εξαιρετική βαθμολογία που απέσπασε το Μοσχάτο Άσπρο, (δηλ. 95 στα 100) το τοποθέτησε σε σειρά κατάταξης ως το δεύτερο καλύτερο κρασί του διαγωνισμού και ως το ΠΡΩΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ μεταξύ των ξηρών λευκών από εκείνα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Διαμαντένο βραβείο, απέσπασε επίσης και το γλυκό Samos Anthemis, εσοδείας 2013, με την εξαιρετική βαθμολογία του 91%.

Το Samos Anthemis αποτελεί «παλαιό γνώριμο» του διαγωνισμού αυτού, αφού είχε αποσπάσει και πάλι «Διαμάντι» στο διαγωνισμό του 2011 με την εσοδεία του 2005, αλλά και το «Ασημένιο» βραβείο στο διαγωνισμό του 2013, με την εσοδεία του 2007.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, έστειλε προς αξιολόγηση μόνο τα δύο αυτά κρασιά ως αντιπροσωπευτικά δείγματα της ποικιλίας Άσπρο Μικρόρωγο Μοσχάτο Σάμου και του τρόπου που αυτή η εκπληκτική ποικιλία βρίσκει την έκφρασή της τόσο σε γλυκό όσο και σε ξηρό κρασί! Στο διεθνή αυτό διαγωνισμό δοκιμάζονται κρασιά αποκλειστικά από γυναίκες- κριτές οι οποίες θεωρούνται ειδήμονες σε παγκόσμια κλίμακα από τους χώρους της οινολογίας, του κρασιού, του οινικού τουρισμού, της γαστρονομίας, κτλ. Ο σκοπός του διαγωνισμού, όταν ιδρύθηκε 13 χρόνια πριν, ήταν να ενθαρρύνει και να τονίσει τον ρόλο των γυναικών που έχουν ως εξειδίκευση την οινολογία και το κρασί γενικότερα.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software