officeart horizontal  

 

Οικονομία

Decanter 2019, 4 βραβεία για τα κρασιά του ΕΟΣΣ

29 Μάι, 2019 - 09:05
Decanter 2019, 4 βραβεία για τα κρασιά του  ΕΟΣΣ

Και τα τέσσερα γλυκά μοσχάτα κρασιά του ΕΟΣ Σάμουπροκρίθηκαν και τιμήθηκαν με βραβεία, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε δεκαεπτά χιλιάδες (!) ετικέτες του διεθνούς αμπελώνα, κατά το διαγωνισμό Decanter 2019.

Το πολύπλοκο SamosNectar βαθμολογήθηκε με91/100και απέσπασε Ασημένιο μετάλλιο. Την ίδια εξαιρετική βαθμολογίααπέσπασαν και τα μυρωδάτα SamosGrandCru και SamosVinDoux. Πολύ κοντά με 90/100 και Ασημένιο μετάλλιο τιμήθηκε και το ισορροπημένο Samos Anthemis. Ο ιδιαιτέρως απαιτητικός διεθνής αυτός διαγωνισμός διάρκειας δύο εβδομάδων, έχει θεσπίσει και τηρεί αυστηρούς όρους αξιολόγησης των οίνων.

Διακόσιοι ογδόντα κριτές, εκ των κορυφαίων ειδικών στο χώρο του κρασιού (MastersofWine και MasterSommeliers) πραγματοποίησαν τυφλές γευστικές δοκιμές σε περίπου 17.000 κρασιά από 57 χώρες. Μέσα σε αυτήν τη «θάλασσα» ετικετών και με άκρως αξιόπιστα κριτήρια για τις τελικές βαθμολογίες, τα κρασιά του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ κατέλαβαν επάξια τη δική τους περίοπτη θέση ανάμεσα στα βραβευμένα του παγκόσμιου αμπελώνα.

Καθώς ο διεθνής ανταγωνισμός αυξάνει και οι ετικέτες των κρασιών πληθαίνουν, είναι ενθαρρυντικό κι ελπιδοφόρο το ότι το «άσπρο μοσχάτο Σάμου» που καλλιεργείται στις ορεινές αναβαθμίδες του πανέμορφου νησιού της Σάμου, εξακολουθεί να πρεσβεύει περήφανα το ελληνικό κρασί και το Συνεταιρισμό, αλλά και το μόχθο των ντόπιων αμπελουργών.

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software