Γράφτηκε στις . Δημοσιεύτηκε στο Οικονομία

Νικόλας Ιγγλέσης: Νέα ναυτιλιακή εταιρεία μαζί με τις κόρες του

0
0
0
s2smodern

Στα νέα επιχειρηματικά βηματα της Σαμιώτικης οικογένειας εφοπλιστών Ιγγλέση, αναφέρεται σε δημοσιεύμα του ο διαδικτυακός τόπος mononews.gr. Αναλυτικά:

Γράφει ο Ιάσων Στατήρης

Η νέα εταιρεία, ονόματι Alberta Shipmanagement, ιδρύθηκε επίσημα τον περασμένο Μάρτιο και το καλοκαίρι φέρεται να ξεκίνησε τις δραστηριότητές της σε νέα γραφεία στο Χαλάνδρι, έχοντας στόλο αποτελούμενο από τέσσερα τάνκερ και τρία πλοία ξηρού φορτίου που στο παρελθόν διαχειριζόταν η Samos Steamship, της οποίας ηγούνται οι Αντώνης και Γιάννης Ιγγλέσης.

Σύμφωνα με τη ναυτιλιακή βάση δεδομένων Equasis, τα τέσσερα τάνκερ της Alberta Shipmanagement είναι τα Ambelos (χωρητικότητας 114.700 dwt, κατασκευής 2017), Ambrosia (χωρητικότητας 105.400 dwt, κατασκευής 2006), Papillon (χωρητικότητας 47.300 dwt, κατασκευής 2007) και Petalouda (χωρητικότητας 47.300 dwt, κατασκευής 2008). Τα τρία πλοία ξηρού φορτίου της είναι τα αδελφά handysizes Sunrise, Sunset και Sunshine (όλα χωρητικότητας 37.300 dwt, κατασκευής 2009). Επιπλέον, στα τέλη Σεπτεμβρίου η εταιρεία φέρεται να απέκτησε ένα ακόμα πλοίο, το τάνκερ Argent Cosmos (χωρητικότητας 33.600 dwt, κατασκευής 2009), το οποίο έχει μετονομαστεί σε Liberty.

Το ιαπωνικής κατασκευής πλοίο πωλήθηκε νωρίτερα φέτος από τη MOL, με ορισμένους ναυλομεσίτες να αναφέρουν τον περασμένο Μάιο ότι η τιμή πώλησής του ήταν στα 18,5 εκατ. δολάρια. Όσον αφορά στις λεπτομέρειες της αποχώρησης του Νικόλα Ιγγλέση από τη Samos Steamship, αυτές παραμένουν ασαφείς, όπως και το αν υπάρχει κάποια αλλαγή στο ρόλο της Alberta Shipbrokers, της εταιρείας που αντιπροσώπευε τη Samos Steamship στο Λονδίνο, όπως αναφέρει το TradeWinds.

Η οικογένεια Ιγγλέση κατάγεται από τη Σάμο και η ενασχόλησή της με τα ναυτιλιακά μετρά σχεδόν 150 χρόνια. Ο Νικόλας Ιγγλέσης ίδρυσε τη Samos Steamship και την Alberta Shipbrokers το 1991 μαζί με τα ξαδέρφια του Σταμάτη και Αντώνη Ιγγλέση. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Samos Steamship, η εταιρεία διαθέτει στόλο αποτελούμενο από πέντε πλοία ξηρού φορτίου και έντεκα τάνκερ, όλα ιαπωνικής κατασκευής.

Πηγή: mononews.gr