Οικονομία

''Ανοίγει'' η Κινεζική αγορά για το Σαμιώτικο κρασί

7 Νοε, 2019 - 09:11
''Ανοίγει'' η Κινεζική αγορά για το Σαμιώτικο κρασί

Μέρος της ιστορικης, εμπορικής, συμφωνίας Ε.Ε. και Κίνας γίνεται το κρασί της Σάμου αφού πλέον είναι ένα από τα 100 ευρωπαίκά προίόντα με Προστασία Ονομασίας Προέλευσης και υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις μπορεί να ''εκτινάξει'' το μοναδικό αυτό μας προϊόν στην μεγάλη ασιατική αγορά.

Τα ελληνικά προϊόντα που προστατεύονται:

Σάμος / Samos Wines

Σητεία Λασιθίου Κρήτης / Sitia Lasithiou Kritis - Oils and fats (butter, margarine, oil, etc.)

Olive Oil Ελιά Καλαμάτας / Elia Kalamatas - Fruit, vegetables and cereals fresh or processed - Table olives

Μαστίχα Χίου / Masticha Chiou - Natural gums and resins - Chewing gum

Φέτα / Feta - Cheese

Ούζο / Ouzo

Το πρόβλημα με την αγορά της Κίνας ήταν το γεγονός ότι δεν υπήρχε το νομικό πλαίσιο προστασίας των ευρωπαϊκών προϊόντων από τις αντιγραφές των ονομασιών με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση εκείνη όταν πρίν από μερικά χρόνια, στην προσπάθεια της Ε.Ο.Σ.να ''ανοίξει'' την Κινέζικη αγορά, βρήκε την ονομασία ''Σάμος'' να αποτελεί εμπορικό σήμα εγχώριας επιχείρησης.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της Σαμιακής Τηλεόρασης ο πρόεδρος της Ε.Ο.Σ κύριος Γιάννης Σκούτας επισήμανε ότι η σημερινή παραγωγή των Σαμιώτικων κρασιών δεν θα μπορούσε να καλύψει την μεγάλη αυτή αγορά σε χαμηλής τιμής και μαζικής παραγωγής προϊών, θα μπορούσε όμως να απευθυνθεί με ειδικές ποικιλίες κρασιών στην ακριβή αγορά του κρασιού για τα υψηλά εισοδήματα των κινέζων. Πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία που θα εκιμηθεί και θα σχεδιαστεί μεθοδικά, κατέληξε ο κ. Σκούτας.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι