elenfrdeitrues
  • Αρχική
  • Νέα Σάμος
  • Οικονομία
  • Καταστήματα εστίασης, όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν επαγγελματίες και πελάτες

Καταστήματα εστίασης, όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν επαγγελματίες και πελάτες

0
0
0
s2smodern

Εντατικά προετοιμάζονται οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης για το άνοιγμα των καταστημάτων τους την προσεχή Δευτέρα 25 Μαΐου. Ποιες όμως ςίναι οι προϋποθέσεις και οι κανόνες, βάσει των οποίων μπορούν να λειτουργήσουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον εξωτερικό και τον εσωτερικό τους χώρο. Συγκεκριμένα:

· Η αναλογία που ισχύει είναι ένας (1) πελάτης ανά δύο (2) τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιτρεπόμενης επιφάνειας λειτουργίας.

· Η συνολική ωφέλιμη επιτρεπόμενη επιφάνεια λειτουργίας προκύπτει από το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας επιφάνειας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας κυρίως χώρου.

· Η υπαίθρια επιφάνεια είναι το εμβαδόν της επιφάνειας εκτός του φυσικού καταστήματος ενώ η εσωτερική ημιυπαίθρια επιφάνεια είναι η επιφάνεια εντός του καταστήματος που δύναται να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα.

· Η δυνατότητα της χρήσης της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας προκύπτει όταν υφίσταται πλευρά ή πλευρές του χώρου με άνοιγμα σε επαφή με υπαίθριο εξωτερικό χώρο ή αίθριο.

· Ανάλογα με το άνοιγμα της πλευράς δύναται να χρησιμοποιηθεί σε βάθος ο χώρος σε ποσοστό από 80% έως 160% του πλάτους του ανοίγματος.



· Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,70 εκ έως 1,70 εκ

· Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι τα έξι (6) άτομα. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.

· Τέλος, υφίσταται ανάλογα με τη θέση εργασίας του προσωπικού υποχρέωση χρήσης μάσκας ή ασπίδας προσώπου ενώ ισχύει σύσταση και για τους πελάτες.

Οι αποστάσεις των τραπεζιών

 

 

Τα μέτρα προστασίας για το προσωπικό

 

Δείτε ακόμη εδώ τον οδηγό επανεκκίνησης του ΕΦΕΤ για την Μαζική Εστίαση

e-genius.gr ...intelligent web software