Γράφτηκε στις . Δημοσιεύτηκε στο Οικονομία

Η Σάμος στο Lonely Planet Traveller

0
0
0
s2smodern

samostimes samosmap lonelyplanet

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο των δράσεων τουριστικής προβολής διοργάνωσε σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας, ταξίδι εξοικείωσης Άγγλων δημοσιογράφων, απεσταλμένων του παγκοσμίως δημοφιλούς περιοδικού Lonely Planet Traveller.

Το εν λόγω περιοδικό είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή ταξιδιωτικά περιοδικά στη Μ. Βρετανία, με μηνιαία κυκλοφορία 46.850 αντίτυπα περίπου, ενώ το αναγνωστικό του κοινό ανέρχεται σε 113.000 άτομα.

Παράλληλα, απευθύνεται σε κοινό υψηλού εισοδηματικού και μορφωτικού επιπέδου, το οποίο ταξιδεύει συχνά, αναζητώντας ξεχωριστές και αυθεντικές εμπειρίες και προορισμούς που ανταποκρίνονται στα ειδικά του ενδιαφέροντα. Το δημοσιογραφικό ταξίδι κάλυψε τα νησιά Λέσβο, Χίο και Ικαρία και είχε διάρκεια από τις 15 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Αγγλοι δημοσιογραφοι

Στην αποστολή συμμετείχαν ο δημοσιογράφος Oliver Berry και ο φωτογράφος Philip Lee Harvey. Η εμπειρία του ταξιδιού τους θα αποτυπωθεί σε ένα αφιέρωμα 8-12 σελίδων που θα περιλαμβάνεται στο τεύχος Μαΐου 2018 του Lonely Planet Traveller, στην ενότητα Great Escapes.

Από το περιοδικό μάλιστα είχαν οριστεί και οι θεματικές που επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον των απεσταλμένων του και οι οποίες ήταν η γαστρονομία για τη Λέσβο, ο πολιτισμός για την Χίο και η μακροζωία για την Ικαρία. Το πρόγραμμα φιλοξενίας, ο συντονισμός και η συνοδεία πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Τουρισμού της Π.Β.Α, τα Τμήματα Τουρισμού Π.Ε. Λέσβου, Π.Ε. Χίου και Π.Ε. Σάμου.

Το σύνολο των μετακινήσεων τους καλύφθηκε από την ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας ενώ η φιλοξενία (διαμονή, διατροφή, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και ξεναγήσεις) καλύφθηκε από ιδίους πόρους της Π.Β.Α και από χορηγίες.