officeart horizontal  

 

Οικονομία

Σάμος: Ακόμα ένα βραβείο για την Οινοποιΐα Κουτσοδόντη

7 Νοε, 2021 - 08:11
Σάμος: Ακόμα ένα βραβείο για την Οινοποιΐα Κουτσοδόντη

Στον 21ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου της Θεσσαλονίκης που διεξήχθη στις 19-21 Οκτωβρίου, το ερυθρό ξηρό κρασί της Οινοποιΐας Κουτσοδόντη βραβεύτηκε με χάλκινο μετάλλιο, στην πρώτη του συμμετοχή σε διαγωνισμό.

Αυτό είναι το τρίτο βραβείο στη σειρά για την Οινοποιΐα Κουτσοδόντη, καθώς το 2019 είχε βραβευτεί με ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο για τα γλυκά της κρασιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βαθμολογία του ήταν καλύτερη από αυτή που συγκέντρωσαν ερυθρά κρασιά από γνωστές αμπελουργικές ζώνες της Ελλάδας.

Η παραδοσιακή οινοποίηση εναρμονισμένη με σύγχρονες τεχνικές ελέγχου της ποιότητας, η μικρή παραγωγή και η εμπειρία δίνουν φινετσάτα κρασιά με πλούσια συμπυκνωμένη γεύση και πολύπλοκο άρωμα.

Η Οινοποιΐα Κουτσοδόντη δημιουργήθηκε το 2016 στο Μαραθόκαμπο της Σάμου, από το Μανόλη και τον Κωστή Κουτσοδόντη. Αυτοί, με σπουδές χημείας, μηχανικής και οινολογίας και μετά από την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας στην οινοποίηση και σε συνεργασία με τον πατέρα τους Γιώργο Κουτσοδόντη χημικό-οινολόγο, με περισσότερα από 35 χρόνια εμπειρία στην οινοποίηση του μοσχάτου σταφυλιού, αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τις οποίες έχει το μοσχάτο σταφύλι της Σάμου.

Σκοπός τους είναι η παραγωγή οίνων εκλεκτής ποιότητας, στους οποίους εκφράζεται καλύτερα το σαμιώτικο τερουάρ, μέσω ήπιων τεχνικών οινοποίησης. Σε ένα οινοποιείο μικρής παραγωγής, η επεξεργασία της πρώτης ύλης γίνεται πιο προσεκτικά, με έμφαση στις παραδοσιακές μεθόδους, κατά τις οποίες δεν υποβαθμίζεται η ποιότητα του κρασιού, σε αντίθεση με τα μεγάλα εργοστάσια, που οι απαραίτητες λόγω μεγάλης ποσότητας, μηχανικές κατεργασίες καταπονούν πολύ το ευαίσθητο μοσχάτο σταφύλι μας.

Επίσης από την Οινοποιΐα Κουτσοδόντη παράγονται και λευκά ξηρά κρασιά, προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης από μοσχάτο άσπρο, παλαιωμένα σε δρύινα βαρέλια και μη, ροζέ ξηρά και γλυκά κρασιά ονομασίας προελεύσεως Σάμος, τα οποία μπορείτε να τα προμηθευτείτε από διάφορες κάβες και σούπερ μάρκετ στη Σάμο.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software