officeart horizontal  

 

Οικονομία

Σαμιώτικες επιχειρήσεις στην ARTOZA 2023

10 Μαρ, 2023 - 09:03
Σαμιώτικες επιχειρήσεις στην ARTOZA 2023

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για δεύτερη συνεχόμενη φορά, στη διεθνή έκθεση αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής & ζυμαρικών “18η ARTOZA 2023”, που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο “Metropolitan Expo” της Αθήνας, από 3 έως 6 Μαρτίου 2023.

Η “ARTOZA”, διοργανώνεται από τη “FORUM Α.Ε.”, την κορυφαία εταιρεία της Ελλάδας για οργάνωση εκθέσεων τροφίμων & ποτών (διοργανώτριας επίσης, των “HO.RE.CA.”, “FOODEXPO” και “XENIA”, επί πολλά συνεχή χρόνια). Παραδοσιακά αποτελεί τη σημαντικότερη έκθεση του κλάδου στη χώρα και στηριζόμενη έμπρακτα από τις Ομοσπονδίες Αρτοποιών και Ζαχαροπλαστών Ελλάδος, απευθυνόταν κατά κύριο λόγο σε επαγγελματίες του χώρου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η έκθεση αναφερόταν κυρίως στην παρουσίαση των κάτωθι προϊόντων: Παραδοσιακά γλυκά (λουκούμια, αμυγδαλωτά, παστέλια, κ.ο.κ.), αρτοσκευάσματα – βουτήματα, ζυμαρικά, πρώτες ύλες αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, βούτυρα – μαργαρίνες, άλευρα, σοκολατοειδή & ζαχαρώδη, κατεψυγμένα προϊόντα ζύμης, παγωτά χύμα και συσκευασμένα, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες & μέλια, καφέδες – ροφήματα, χυμοί, κ.ο.κ., απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας. 

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, συμμετείχε με ένα μοντέρνο ενιαίο περίπτερο συνολικού εμβαδού 93,5 τ.μ., στο οποίο φιλοξενήθηκαν 14 επιχειρήσεις με δικό τους εξατομικευμένο χώρο και με φυσική παρουσία εκπροσώπων τους, ενώ ταυτόχρονα εκτέθηκαν ομαδικά αλλά διακριτά, ασυνόδευτα προϊόντα του κλάδου άλλων 21 επιχειρήσεων από όλα τα νησιά των 3 Περιφερειακών Ενοτήτων. Σημειώνεται, ότι στη συγκεκριμένη εμπορική έκθεση, απαγορευόταν ρητά οι λιανικές πωλήσεις.

Artoza 20233

Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στο περίπτερο της Π.Β.Α., είχαν τη δυνατότητα να συναντηθούν και να συνεργαστούν με τους Έλληνες επαγγελματίες και με τους ξένους hosted buyers που είχαν προσκληθεί από τη διοργανώτρια εταιρεία και παρευρέθηκαν στην έκθεση. Οι φιλοξενούμενοι αντιπρόσωποι και επαγγελματίες, ήταν κατά κύριο λόγο, ιδιοκτήτες και στελέχη μονάδων παραγωγής, αρτοποιείων & αρτοζαχαροπλαστείων, σημαντικά στελέχη (ή ιδιοκτήτες) χώρων μαζικής εστίασης & ξενοδοχείων, καθώς και chefs σε αλυσίδες εστίασης & καφεστίασης.

Επί τέσσερεις ημέρες που διήρκεσε η έκθεση, οι παρευρισκόμενοι επιχειρηματίες, οι εκπρόσωποι της Π.Β.Α. και οι εθελοντές – απόδημοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου, υποδεχόταν εκτός από τους επαγγελματίες εμπορικούς αντιπροσώπους – καταστηματάρχες και τους χιλιάδες λάτρεις της "fine food" διατροφής που επισκέφθηκαν την “ARTOZA”, επιτυγχάνοντας την ολοκληρωμένη παρουσίαση της παραγωγικής φυσιογνωμίας της περιοχής, που σχετίζεται με τα προαναφερόμενα προϊόντα, μέσω της έκθεσής τους, αλλά και μέσω των συνεχών γευσιγνωστικών δοκιμών που διενεργούνταν.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο περίπτερο της Π.Β.Α. πραγματοποιήθηκαν ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις. Με την επιμέλεια των εκθετών Γιώργου Σαξιώνη και Μάρκου Κωνσταντουλάκη, παρουσιάστηκαν διάφορες τοπικές και gourmet συνταγές, που συντρόφευσαν τους επισκέπτες, βασιζόμενες στα ζυμαρικά της Χίου, στα φλομάρια της Λήμνου, στα αρτοποιήματα και στο ψωμί της Λέσβου, αλλά και στα υπόλοιπα προϊόντα που πλαισίωσαν το περίπτερο της Π.Β.Α. Τις γαστρονομικές αυτές δημιουργίες, γεύθηκαν εντυπωσιασμένοι οι επισκέπτες του περιπτέρου.  

Το οργανωτικό πλαίσιο της συμμετοχής, είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Πανάγος Κουφέλος και το γενικό συντονισμό της αποστολής η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης & Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου κ. Άννη Ανδρεάδου, η οποία εκπροσώπησε και τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη. Την οργάνωση της παρουσίας των επιχειρήσεων, είχε το στέλεχος marketing & επιχειρησιακής έρευνας της Π.Β.Α. κ. Πάνος Πίτσιος, ενώ το περίπτερο της Π.Β.Α., πλαισίωσαν με την πολύ ενεργή παρουσία τους, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη διεκπεραίωση των εργασιών όλες τις ημέρες της έκθεσης, οι απόδημοι εθελοντές στην Αθήνα από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, κ.κ. Χρυσάνθη Καλλονιάτη, Ευστρατία Καρυοφύλλη, Άννα Κουνιάρη, Ειρήνη Σερέτη και Νίκη Σερέτη.

Artoza 20232

Μεγάλος χορηγός της συμμετοχής, ήταν ο επιχειρηματικός όμιλος “ATTICA GROUP”, του οποίου οι δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες “BLUE STAR FERRIES” και “HELLENIC SEAWAYS”, συνδέουν με ferry boats σε καθημερινή και ετήσια βάση, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με την Αττική, ενώ καθοριστικής σημασίας ήταν η αρωγή της εταιρείας “LΕSVOS CAR RENTAL”.

Οι 35 διατροφικές επιχειρήσεις του κλάδου από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που με τα εκλεκτά τους προϊόντα πλαισίωσαν το περίπτερο της Π.Β.Α. στην έκθεση, ήταν:

  1. “ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΥΔΗΛΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ”: ΜΕΛΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ
  1. “ΑΓΡΟΤΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ”: ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ (ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ, ΠΑΣΤΕΛΙ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΧΑΧΛΕΣ, ΤΡΑΧΑΝΑΣ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ, ΛΙΚΕΡ)
  1. “ΑΙΓΕΑΣ” Μ. ΓΑΝΕΛΛΗΣ – Τ. ΧΩΝΑΚΗ Ο.Ε.: ΒΡΩΣΙΜΕΣ ΕΛΙΕΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
  1. “AKRORIA” & “THROUBI”: HERBS & TRADITIONAL IKARIAN PRODUCTS, ΕΛΙΣΑΒΕΤ & ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΝΤΟΥ
  1. “ΑΧΙΛΛΑΔΕΛΗΣ Β. ΥΙΟΙ & ΣΙΑ Ο.Ε.”: ΧΑΛΒΑΔΕΣ & ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ
  1. “ΒΕΛΕΜΒΕΤΣΟΣ Α.Ε.”: ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ ΣΑΜΟΥ
  1. “ΓΕΥΣΕΙΣ ΛΗΜΝΟΥ”: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ – ΦΛΩΜΑΡΙΑ ΛΗΜΝΟΥ, ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΓΚΑΡΑΛΗ
  1. “GIA …. GIAMAS” ΑΦΟΙ ΑΓΑΔΑΚΗ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΟΥ ΣΑΜΟΥ
  1. “ΖΕΦΥΡΟΣ”: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΓΛΥΚΩΝ ΛΗΜΝΟΥ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝΙΑ
  1. “ΚΑΚΙΤΣΗΣ” ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΧΙΟΥ: ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΙΚΕΡ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ
  1. “ΚΑΣΠΑΚ’ ΝΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ”: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ & ΒΟΥΤΗΜΑΤΩΝ ΛΗΜΝΟΥ, ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΧΡΥΣΟΚΕΦΑΛΟΥ – ΧΟΡΟΥ
  1. KISS THE EARTH”: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΙΟΥ, ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ, ΚΩΣΤΑ ΠΛΑΚΩΤΑΡΗ
  1. “ΚΟΥΚΟΥΛΙΘΡΑΣ Ν. & ΥΙΟΙ Ο.Ε.”: ΑΕΡΙΟΥΧΑ ΠΟΤΑ ΛΗΜΝΟΥ, “ΚΡΗΝΗ”
  1. “KRYSTAL” ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΚΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.: ΑΕΡΙΟΥΧΑ ΠΟΤΑ, ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ ΛΕΣΒΟΥ
  1. “ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ ΛΗΜΝΟΥ – ΣΤΑΜΑΤΕΡΗΣ Ο.Ε.”: ΑΛΕΥΡΑ ΛΗΜΝΟΥ
  1. “ΛΕΒΑ Α.Ε.”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΒΡΩΣΙΜΕΣ ΕΛΙΕΣ ΛΕΣΒΟΥ
  1. LESVOS HONEY”: ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΚΟΥΤΑΡΟΥ ΛΕΣΒΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ & ΣΤΡΑΤΗ ΚΟΝΤΟΥ
  1. “ΜΑΓΚΛΗΔΕΣ”: ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΜΕΛΙ ΦΟΥΡΝΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΑΔΕΛΦΩΝ ΓΛΑΡΟΥ
  1. “MELISSAVET”: ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΑΡΟΥΤΣΟΥ
  1. “ΜΕΛΙΣΣΟΚΗΠΙ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ – ΨΑΡΑ”: ΜΕΛΙ ΨΑΡΩΝ, ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ
  1. ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ “Ο ΙΚΑΡΟΣ”: ΑΓΝΑ ΜΕΛΙΑ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΙΜΑΛΗ
  1. “ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΑΜΟΥ”: ΑΓΝΟ ΜΕΛΙ ΣΑΜΟΥ, ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΣΜΑ
  1. “ΜΕΛΟΣΤΑΓΜΑ” ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΛΕΣΒΟΥ: ΑΝΘΟΜΕΛΟ & ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΜΕΛΙ, ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΜΠΕΡΟΥ
  1. “MYROVOLOS ORGANICS”: ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ, ΒΟΤΑΝΑ, ΚΑΠΑΡΗ & ΚΡΙΤΑΜΟ ΧΙΟΥ, ΑΡΓΥΡΩΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΔΗ
  1. OMERTA COFFEE ROASTERS” ΛΕΣΒΟΥ: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ & ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΦΕ, ΙΩΑΝΝΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
  1. “ΠΑΝΤΑΖΗΣ” ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ (ΓΕΜΑΤΑ), ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
  1. PAPAYIANNIDES ELAITIS”: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ & ΣΑΛΤΣΕΣ ΛΕΣΒΟΥ
  1. “ΠΟΡΙΑΖΗ ΑΦΟΙ”: ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ, ΦΛΟΜΑΡΙΑ, ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ & ΑΛΕΥΡΙ ΛΗΜΝΟΥ
  1. ΣΑΞΙΩΝΗΣ Κ. & Χ. Ο.Ε. “Ο ΚΙΜΩΝΑΣ”: ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ, ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ & CATERING ΛΕΣΒΟΥ
  1. “ΣΟΥΣΑΜΛΗ Μ. Ο.Ε.”: ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ & ΑΡΤΟΣΕΥΑΣΜΑΤΑ ΑΓΙΑΣΟΥ ΛΕΣΒΟΥ
  1. “ΣΤΟΥΠΑΚΗΣ Α.Ε.” ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΧΙΟΥ: ΛΙΚΕΡ, ΤΣΑΪ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ, ΝΕΡΟ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ
  1. “ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ” ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ: ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ & ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΒΡΥΣΑΣ ΛΕΣΒΟΥ
  1. “ΧΑΤΖΕΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ Α.Ε.” ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΛΕΣΒΟΥ: ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΓΩΝ
  1. “ΧΙΩΤΙΚΟ ΚΕΛΑΡΙ”: ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΧΙΟΥ, ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΚΗ
  1. “ΨΥΧΗΣ – ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΧΙΟΥ”: ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

Οι δύο Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Άννη Ανδρεάδου & Πανάγος Κουφέλος, αφού συνεχάρησαν τις παραπάνω επιχειρήσεις, τους διοργανωτές, τους χορηγούς και τους εθελοντές, που συνέβαλαν τα μέγιστα στην κοινή προσπάθεια προώθησης των προϊόντων αρτοζαχαροπλαστικής των νησιών στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και στο καταναλωτικό κοινό της Αθήνας που κατέκλυσε την έκθεση, μετά το πέρας της, δήλωσαν:

“Η πολύ μεγάλη συμμετοχή των επαγγελματιών και του αθηναϊκού κοινού στην εν λόγω έκθεση, καταδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για τα συγκεκριμένα παραδοσιακά ποιοτικά προϊόντα της χώρας και εν προκειμένω των νησιών μας. Ο τρόπος παρουσίασης των επιχειρήσεων και των προϊόντων τους σ’ αυτό το μοντέρνο περίπτερο της Π.Β.Α., συνέβαλε στην άρτια και επαγγελματική προώθηση των προϊόντων αρτοζαχαροπλαστικής του Βορείου Αιγαίου. Οι προσπάθειες της Π.Β.Α. για την ενδυνάμωση των εξαγωγών και την εξεύρεση νέων αγορών, θα συνεχιστούν στο επόμενο διάστημα, με αμείωτο ρυθμό. Μόνο με τη μεθοδική και την επαγγελματική συμμετοχή των επιχειρήσεων των νησιών μας σε πολλές δράσεις εξωστρέφειας, θα εμπεδωθούν και θα «καταχωρηθούν» τα διάφορα brands τους στο υποσυνείδητο των καταναλωτών, ώστε στη συνέχεια να αναπτυχθούν οι πωλήσεις τους”.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

e-genius.gr ...intelligent web software