officeart horizontal  

 

Οικονομία

Στης Σάμου τις... «Ψηλές Κορφές»

4 Απρ, 2023 - 11:04
Στης Σάμου τις... «Ψηλές Κορφές»

Στις ψηλές κορφές της Αμπέλου, του καταπράσινου βουνού της Σάμου, τα ορεινά αμπελοτόπια του άσπρου μικρόρωγου μοσχάτου ριζώνουν σε πατρογονικές πεζούλες ξερολιθιάς, φτιαγμένες για να αποστραγγίζουν το πολύτιμο χώμα. Εκεί, σε υψόμετρο 900 μέτρων, ανάμεσα στο γαλάζιο του ουρανού και του Αιγαίου πελάγους, το Σαμιώτικο Μοσχάτο εκφράζεται με ιδιαίτερο τρόπο, δίνοντας ένα λευκό, ξηρό κρασί, με εκλεπτυσμένο αρωματικό χαρακτήρα και γεύση αξέχαστη.

Ένα λευκό, ξηρό κρασί διαχρονικής αξίας και σταθερής ποιότητας, αγαπητό στους καταναλωτές μα και τους φανατικούς οινόφιλους.

Ο φινετσάτος του χαρακτήρας εκφράζεται στη μύτη, με εκλεπτυσμένα τα ανθώδη και φρουτώδη αρώματα του μοσχάτου (ροζ τριαντάφυλλα) μαζί με τις εντυπωσιακές νότες λευκόσαρκων κυρίως φρούτων, όπως το πεπόνι και ροδάκινο. Η γεύση διακρίνεται για την ευχάριστη δροσιστική οξύτητα και την άκρως ικανοποιητική διάρκεια. Αυτά τα χαρακτηριστικά δίνουν στις «Ψηλές Κορφές» τη δυνατότητα να ανοίγουν μια πολύ μεγάλη παλέτα γευστικών συνδυασμών.

Ανοιχτοκίτρινο και λαμπερό, με πράσινες ανταύγειες, το χρώμα του προσδιορίζει ένα κρασί που πίνεται είτε ως απεριτίφ, είτε ως αξιόπιστος συνοδός εκλεπτυσμένων γεύσεων της ελληνικής και διεθνούς κουζίνας.

Ιδανικά, απολαύστε το δροσερό στους 8° – 10° C με ιδιαίτερα πιάτα θαλασσινών, με γλυκόξινα εδέσματα, με πλατώ τυριών και φρούτων. Οι «Ψηλές Κορφές» συνδυάζονται με όλα σχεδόν τα ορεκτικά της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας, ενώ η πλούσια γεύση του ταιριάζει υπέροχα με το μετσοβόνε και τις παλαιωμένες γραβιέρες.

Φρούτα όπως πεπόνι, ροδάκινο, μήλο κι αχλάδι αγαπούν τις «Ψηλές Κορφές» και ταιριάζουν μαζί τους αρμονικά.

Αλλά και τα ζυμαρικά συνταιριάζουν εξαιρετικά με το ξηρό αυτό λευκό κρασί. Ειδικότερα σε συνδυασμό με θαλασσινές γεύσεις. Δοκιμάστε τις «Ψηλές Κορφές» με λιγκουίνι μαζί με γυαλιστερές, κυδώνια, γαρίδες και αυγοτάραχο. Δροσερό και εκφραστικό, το κρασί αυτό, αναδεικνύει τα πλούσια και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, με όλα τα ψαρικά!

Πληθωρικά αρωματικές και γενναιόδωρες στο στόμα, με τη σωστή οξύτητα και τη μακρά επίγευση, οι «Ψηλές Κορφές» συνδυάζονται και με κρεατικά, καθώς εξισορροπούν τη λιπαρότητά τους.

Δοκιμάστε το κρασί του Συνεταιρισμού και «ταξιδέψτε» στης Σάμου τις... «Ψηλές Κορφές»!

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software