officeart horizontal  

 

Νέα Σάμος

Σύμπραξη προοδευτικών πολιτών : Οι προτάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο

14 Φεβ, 2024 - 04:02
Σύμπραξη προοδευτικών πολιτών : Οι προτάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η  «Σύμπραξη προοδευτικών πολιτών» ενημερώνει τους δημότες για τα όσα συνέβησαν στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο σχετικά με το ζήτημα της ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Σάμου» εισηγήθηκε την έκδοση από το Δημοτικό Συμβούλιο Ψηφίσματος, με το οποίο αντιτάσσεται στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Η παράταξη μας υπερψήφισε το Ψήφισμα, το οποίο υπερψηφίστηκε τελικά από  την πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων, χωρίς όμως να έχει την ομόφωνη απόφαση  του Δημ. συμβουλίου, καθώς 9 σύμβουλοι από τους 25, ανήκοντες στην παράταξη της πλειοψηφίας, το καταψήφισαν!

Ο επικεφαλής της «Σύμπραξης» Δημ. Βασιλάκης έχει αποστείλει επιστολή στον κ. Δήμαρχο με την οποία του ζητά να παρέμβει με όποιον τρόπο μπορεί εκ της θέσεως του (επιστολές ή και δια ζώσης διαμαρτυρία στον τοπικό βουλευτή και τον υπουργό, ανοιχτή επιστολή προς τους Δημότες, οργάνωση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας με οργανωτή τον ίδιο το Δήμο Δυτικής Σάμου κ.α.).

Θεωρούμε λυπηρό ότι σημαντικό μέρος των Δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, αρνήθηκαν να καταδικάσουν την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Ανεξάρτητα από την ιδεολογία καθενός, δεν αμφισβητείται από κανέναν ότι είναι επιζήμιο για το Καρλόβασι το εν λόγω νομοθέτημα και ότι μόνο αρνητικές συνέπειες (και μάλιστα πιθανότατα βαρύτατες) μπορεί να έχει για το Δήμο μας.

 Καλούμε τους Δημοτικούς Συμβούλους να προτάσσουν το συμφέρον του τόπου για την υπηρέτηση του οποίου εκλέχτηκαν και όχι τα κομματικά  κελεύσματα. Καλούμε τέλος και δημόσια το Δήμαρχο κ. Παπαθεοφάνους να επιληφθεί ώστε ο Δήμος, επίσημα, να διοργανώσει εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες, να ενημερώσει και να επιδιώξει τη σύμπλευση, ενάντια σε έναν νόμο μέσω του οποίου το Καρλόβασι κινδυνεύει βάσιμα να γυρίσει 40 χρόνια πίσω!

Επίσης αναμένουμε στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο να τεθούν τα θέματα που έχουμε ζητήσει και δεν τέθηκαν στο προηγούμενο:

Διαμαρτυρία προς την κεντρική κυβέρνηση για την αδράνεια σχετικά με το σεισμό (για σεισμοπαθείς συμπολίτες μας και για δημόσια κτίρια, σχολεία, εκκλησίες κ.α.), καθώς και το θέμα της δημιουργίας δημοτικής συγκοινωνίας. Σχετικά με το τελευταίο ενδεικτικά αναφέρουμε πως  θεωρούμε ότι η απουσία σύνδεσης  της πρωτεύουσας του Δήμου με το αεροδρόμιο του νησιού και με το λιμάνι της πόλης κατά τις ώρες άφιξης και αναχώρησης αεροπλάνων ή πλοίων, αποτελεί αρνητική πρωτοτυπία, η οποία δεν τιμά το Δήμο μας και έχει μόνο αρνητικές συνέπειες και στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου και στην υποστήριξη των φοιτητών μας.

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software