Πρόσκληση σύγκλησης Δ.Σ. του Δήμου Δυτικής Σάμου

0
0
0
s2smodern

Καλείσθε να συμμετάσχετε στην 18η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δυτικής Σάμου που θα γίνει την 25 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Tετάρτη με ώρα έναρξης 18:00 και λήξη 22:00.

Συνέχεια ανάγνωσης

Η Σάμος αλλάΖΕΙ: Τι να κάνουμε μετά το σεισμό

0
0
0
s2smodern

Πέρασαν 3 εβδομάδες από τον φονικό καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη Σάμο στις 30 Οκτωβρίου. Ο πρωθυπουργός  ήλθε, είδε και απήλθε, μοιράζοντας συμπάθεια και με τη ρήση του «η Σάμος άντεξε» ξεμπέρδεψε. Γι’ αυτό 21 ημέρες από το σεισμό η Σάμος ακόμη δεν έχει κηρυχθεί ως σεισμόπληκτο νησί.

Συνέχεια ανάγνωσης

Λαϊκή Συσπείρωση: κάλυψη των πραγματικών αναγκών που προκλήθηκαν από το σεισμό

0
0
0
s2smodern

Σε σύσκεψη του δημάρχου με τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 18-11-2020, συμμετείχε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής; Συσπείρωσης Κώστας Τζίχας. Στόχος της σύσκεψης ήταν να διερευνηθεί η δυνατότητα κοινού πλαισίου διεκδικήσεων προκειμένου να συζητήσει επ’ αυτού το δημοτικό συμβούλιο και να πάρει σχετικές αποφάσεις. Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, τόνισε ότι αφετηρία του πλαισίου μέτρων και διεκδικήσεων πρέπει να είναι η πλήρης κάλυψη των πραγματικών αναγκών που προκλήθηκαν από το σεισμό, ανεξάρτητα από το κόστος που θα απαιτηθεί. Μ’ αυτό το κριτήριο καταθέτουμε σήμερα τις προτάσεις μας -συνέχισε- και επέδωσε στον δήμαρχο τις παρακάτω προτάσεις.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΚΙΝΑΛ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

0
0
0
s2smodern
Στο πλευρό των κατοίκων της Σάμου συνεχίζει να στέκεται το Κίνημα Αλλαγής, καθώς σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά τον φονικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου, η αποκατάσταση των ζημιών, όσο και η οικονομική ενίσχυση των πληγέντων έχουν παγώσει.

Συνέχεια ανάγνωσης

Σύμβαση εκτέλεσης του έργου «ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΦΟΥΡΝΩΝ»

0
0
0
s2smodern

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υπέγραψε στις 02 Νοεμβρίου την σύμβαση εκτέλεσης του έργου «ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΦΟΥΡΝΩΝ» προϋπολογισμού δαπάνης 2.353.424 πλέον Φ.Π.Α.

Συνέχεια ανάγνωσης

TE Σάμου ΚΚΕ ο θάνατος του προσφυγόπουλου

0
0
0
s2smodern

Ο θάνατος ακόμη ενός παιδιού από το χθεσινό ναυάγιο προσφύγων και μεταναστών έρχεται να μας υπενθυμίσει με τραγικό τρόπο ότι τα βάσανα των λαών είναι κοινά και δεν έχουν τέλος όσο την εξουσία έχουν οι καπιταλιστές, όσο ξαναμοιράζουν τη γη για τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους σπέρνοντας τον πόλεμο και την εξαθλίωση στους λαούς ή αφήνοντάς τους απροστάτευτους μπροστά σε φαινόμενα όπως ο τελευταίος σεισμός.

Συνέχεια ανάγνωσης

«ΣΧΕΔΙΟ ΣΑΜΙΩΝ»: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ

0
0
0
s2smodern

Κοινή δήλωση Γιώργου Καμίνη, υπεύθυνου Κ.Ο. για θέματα Προστασίας του Πολίτη και Παναγιώτη Καρκατσούλη, γραμματέα του Τομέα Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής

«Σχέδιο Σαμίων»

Αντί των μεμονωμένων και αποσπασματικών μέτρων που ανακοινώνονται και λαμβάνονται από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών του μεγάλου σεισμού και του τσουνάμι στη Σάμο, προτείνουμε τον σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για την Σάμο με τον τίτλο «Σχέδιο Σαμίων». Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην δραστική περιστολή του χρόνου που θα απαιτηθεί για την αποκατάσταση των ζημιών, αφ’ ενός, και στην δρομολόγηση ευρύτερων αναπτυξιακών παρεμβάσεων στο νησί, αφ’ ετέρου ούτως ώστε να μπορέσει να επανέλθει, το συντομότερο δυνατόν, σε κάποια κανονικότητα.

Στη συνέχεια παρατίθενται οι πέντε ενότητες δράσεων που συνθέτουν το πρόγραμμα και μια τελευταία που αναφέρεται στην πολιτική οικονομία της εφαρμογής του.

Συνέχεια ανάγνωσης

Η Σάμος για την ΝΔ - επιλογή σε δεύτερο χρόνο

0
0
0
s2smodern

Ευχαριστούμε πολύ την Κυβέρνηση της ΝΔ και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ευαισθησία τους απέναντι στο πολύπαθο νησί της Σάμου, διότι φρόντισαν να μην μας εξαιρέσουν από τα πανεθνικά μέτρα κατά της πανδημίας, την οποία τροφοδοτούν και ενισχύουν οι ίδιοι με την ανύπαρκτη στρατηγική τους από την αρχή της εμφάνισης της μέχρι σήμερα.

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα φαιδρή τουρκική πρόκληση: "Ο σεισμός απέδειξε ότι η Σάμος ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα"

0
0
0
s2smodern

Tην απίστευτη δήλωση ότι "ο σεισμός στη Σμύρνη απέδειξε πως η Σάμος ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα", προέβη ο Τούρκος ναύαρχος και πρώην υπαρχηγός του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, Τσιχάτ Γιαϊτζί.

Συνέχεια ανάγνωσης

e-genius.gr ...intelligent web software