Πολιτική

Άγιος Κων/νος: Δημιουργούμε το μέλλον ''ΑΝΑΤΡΟΠΗ''

10 Οκτ, 2018 - 05:10
Άγιος Κων/νος: Δημιουργούμε το μέλλον ''ΑΝΑΤΡΟΠΗ''

Την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, η "Ανατροπή" επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα του Αγίου Κωνσταντίνου.

Ο Άγιος Κωνσταντίνος, ένα κομβικό μέρος για τους Μανολάτες, την Άμπελο και τους Σταυρινήδες, είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό, όπου ο επισκέπτης εκτός από την θάλασσα μπορεί να απολαύσει την πλούσια βλάστηση, είτε στα Αηδόνια, στον δρόμο προς Μανολάτες είτε στο πευκοδάσος, στον δρόμο προς Άμπελο.

Στον Άγιο Κωνσταντίνο, οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για διάφορα θέματα. Ο πρόεδρος της κοινότητας και οι κάτοικοι, αναφέρθηκαν σε ζητήματα που όλα αυτά τα χρόνια παραμένουν άλυτα• αλιευτικό καταφύγιο και παραλιακή ζώνη, παλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης, λειτουργία περιφερειακού ιατρείου. Στη συνέχεια αναλύθηκαν οι βασικοί άξονες και οι προτεραιότητες διοίκησης της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή".

Πάνω σε αυτούς του άξονες, δόθηκαν διάφορα παραδείγματα της περιοχής και αναφέρθηκαν οι τρόποι επίλυσης των συγκεκριμένων προβλημάτων που υφίστανται εδώ και χρόνια. Κατά την ανάλυση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή", Χρήστου Χατζηχριστοδούλου, της ανάπτυξης του τουρισμού και της εύρεσης εναλλακτικών μορφών αυτού, έγινε αναφορά στις κατασκηνώσεις Πρινιά. Οι κατασκηνώσεις αυτές, ανήκουν στον δήμο, βρίσκονται σε μια μαγευτική περιοχή, αλλά εδώ και χρόνια παραμένουν ανεκμετάλλευτες, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με την "Ανατροπή", μπορούν να μετατραπούν με την κατάλληλη μελέτη και διαχείριση σε μία κερδοφόρα επιχείρηση, ένα δημοτικό camping – οργανωμένη κατασκήνωση, όπου στον ειδικό διαμορφωμένο χώρο θα διατίθενται οι θέσεις για τις σκηνές, θα παρέχονται οι βασικές διευκολύνσεις στον καταναλωτή (νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, χώροι υγιεινής), όπως και άλλες υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα και άλλα. Να σημειωθεί δε, ότι τέτοιοι οργανωμένοι χώροι κατασκήνωσης στην Ελλάδα απαριθμούν γύρω στους 350, οι 100 από αυτούς βρίσκονται στα Ελληνικά νησιά, αλλά η Σάμος δεν παρέχει τέτοια υπηρεσία. Ο χώρος ενδείκνυται, θα αξιοποιηθεί η "ανενεργή" δημοτική κατασκήνωση, και θα προστεθεί μια νέα υποδομή, που όχι μόνο θα αυξήσει το τουριστικό φάσμα επισκεπτών, αλλά θα αναβαθμίσει και την ευρύτερη περιοχή και όλο το νησί.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι