Πολιτική

Η Σάμος σε κίνηση ...προεκλογική

17 Οκτ, 2018 - 09:10
Η Σάμος σε κίνηση ...προεκλογική

Σε μια απολογιστική εκδήλωση μέ έντονο το προεκλογικό ''άρωμα'' η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Π.Ε. Σάμου παρουσίασαν το απόγευμα της Τρίτης, 16 Οκτ, το έργο που έχουν υλοποιήσει αλλά και αυτό που έχουν σχεδιάσει για το νησί της Σάμου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο νέο κτίριο της Δ.Ε. Πυθαγορείου σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, με πολλούς από τους παρευρισκόμενους να προέρχονται από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

samostimes samos perifereiarxis 2018 7

Στην παρουσίαση της  Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κυρίας Χριστιάνας Καλογήρου έγινε αναλυτική αναφορά των έργων  που εκτελέστηκαν στη Σάμο,  έργα που σε χρηματική αξία ξεπερνούν τα 15.000.000 ευρώ.

Βελτίωση οδικών δικτύων, συντήρηση ιστορικών μνημείων, έργα στον τουρισμό και τον πολιτισμό και παρεμβάσεις σε μια σειρά από ζητήματα όπου απαιτούνταν η συνεργασία με τον Δήμο Σάμου ήταν το έργο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Σάμο από τον Σεπρέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα.

Η κυρία Καλογήρου αναφέρθηκε στη συνέχεια στα έργα που έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τις προσπάθειες που καταβάλει για την εύρεση χρηματοδοτήσεων σε κάποια έργα που χρονίζουν.

Χαρακτηριστικά τέτοια έργα, η παράκαμψη Πυθαγορείου όπου τελικά έχουμ την έταξη του στο ΕΣΠΑ με ποσό 18 εκ. ευρώ αλλά και η παράκαμψη Καρλοβάσου όπου αναμένεται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ σε μελλοντικό χρόνο.

samostimes samos perifereiarxis 2018 4

Τόσο η κυρία Χριστιάνα Καλογήρου όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Κατρακάζος, ευχαρίστησαν τους συνεργάτες τους στις τεχνικές υπηρεσίες αλλά και τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κλήρου για την συνεργασία τους.

Η κυρία Καλογήρου ευχαρίστησε τέλος προσωπικά τον Αντιπεριφεριάρχη κ. Νίκο Κατρακάζο για την προσήλωση και τον ζήλο που έδειξε στην προσπάθεια που κατέβαλε η Περιφέρεια στη Σάμο, όπως και τον διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών κ. Γιώργο Βασιλείου.

Τέλος η κυρία Καλογήρου εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Περιφερειακό Σύμφουλο και θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Κυριαζή αλλά και προς την κυρία Φωτεινή Θαλασσινού.

samostimes samos perifereiarxis 2018 6

ΌΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι