officeart horizontal  

 

Πολιτική

Εγκαινιάστηκε το κολυμβητήριο Καρλοβάσου μετά από 8 χρόνια

23 Οκτ, 2018 - 10:10
Εγκαινιάστηκε το κολυμβητήριο  Καρλοβάσου μετά από 8 χρόνια

Στην διοικητική παραλαβή του κολυμβητηρίου Καρλοβάσου το οποίο ''λίμναζε'' για οκτώ (8) χρόνια μετά την ολοκλήρωση του το 2010, προχώρησε η Δημοτική αρχή.

Σε μια όμορφη τελετή, με έντονο προεκλογικό ''άρωμα'', ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος πραγματοποίησε τα εγκαίνια του κολυμβητηρίου παρουσία παλιών και σημερινών αιρετών, του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου, του επικεφαλής του Στρατιωτικού σχηματισμού στη Σάμο, Ταξιάρχου κ. Κουρή και πολιτών.

samostimes Καρλοβασι 2018 10 22 9

Πέραν του Δημάρχου Σάμου κ. Αγγελόπουλου για το έργο μίλησε ο πρώην Δήμαρχος Καρλοβάσου Παναγιώτης Λυμπέρης, επι των ημερών του οποίου κατασκευάστηκε και ολοκληρώθηκε το έργο.

Πρόκειται για  μία σημαντική προσθήκη  στα αθλητικά δεδομένα του νησιού μας.

Ένα έργο  για το οποίο δεν γινόταν διοικητική παραλαβή , τόσο από τον παλιό  Δήμο Καρλοβάσου όσο και από τον νέο ενιαίο Δήμο του νησιού, εξαιτίας των οφειλών προς τον εργολάβο. 

samostimes Καρλοβασι 2018 10 22 10

Είναι γεγονός ότι το ξεκίνημα του ''Καλλικράτη'' και η συνένωση των τεσσάρων δήμων σε έναν, μαζί με το ξέσπασμα της οικονομική κρίσης στη χώρα μας και την περικοπή των χρημάτων προς τους δήμους, να δημιούργησε πρόβλημα τόσο στην εξέλιξη όσο και στην παραλαβή κάποιων έργων. Παρόλα αυτά όμως από την αντιμέτωπιση των δυσκολιών κρίνεται και ο βαθμός επιτυχίας της εκάστοτε δημοτικής αρχής.

Έπρεπε λοιπόν περάσουν οκτώ ολόκληρα χρόνια από την ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου για να έχουμε την διοικητική παραλαβή του έργου, μια σημαντική εξέλιξη που σαφώς πιστώνεται στην σημερινή δημοτική αρχή αλλά που  χρειάζεται όμως και ανάλογη συνέχεια για να μην αποτελεί προεκλογικό πυροτέχνημα. 

samostimes Καρλοβασι 2018 10 22

Ο λογαριασμός στον επόμενο 

Τα οφειλώμενα προς τον εργολάβο του έργου ανέρχονται στα 151.000 και αποτελούσαν τον κύριο λόγο (μαζί με γραφειοκρατικές διαδικασίες) για τον οποίο δεν είχε γίνει η επίσημη παραλαβή του έργου.

Ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος και η σημερινή δημοτική αρχή κατάφερε, τρία χρόνια μετά την αρχική της υπόσχεση για λειτουργία του έργου τον Σεπτέμβριο του 2015, καθυστέρηση που δείχνει και τις δυσκολίες,  να πάρει την υπογραφή του εργολάβου για την παραλαβή του, με τα οφειλώμενα όμως να διεκδικούνται στα δικαστήρια από την σημερινή και την επόμενη δημοτική αρχή.

Η δημόσια διοίκηση έχει συνέχεια, η συσσώρευση όμως υποχρεώσεων και η μετάθεση τους στον ...επόμενο (ακόμα και αν είναι ο ίδιος δήμαρχος) ''ναρκοθετεί'' τις προσπάθειες της εκάστοτε δημοτικής αρχής.

Να το πούμε πολύ απλά, όταν επιδικαστούν τα χρήματα εις βάρος του Δήμου θα πρέπει να πληρωθούν και ο μόνος τρόπος θα είναι ο δανεισμός ή η περικοπή έργων απο το τεχνικό πρόγραμμα αφου ο δήμος θα κληθεί να πληρώσει από ιδίους πόρους.

samostimes Καρλοβασι 2018 10 22 4

Το κόστος λειτουργίας 

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το κόστος λειτουργίας του κολυμβητηρίου το οποίο εκτιμάτε ότι θα φθάνει τουλάχιστον στα 50.000 ευρώ ετησίως, πόσο εξαιρετικά σημαντικό για τα φτωχά οικονομικά του Δήμου.

Για να  γίνει η χρήση του σημαντικού αυτού εργου θα πρέπει να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό.

Στην άδεια λειτουργίας της κολυμβητικής δεξαμενής αναγράφονται απαραιτήτως το φυσικό ή νομικό πρόσωπο στο όνομα του οποίου εκδίδεται η άδεια και ο υπεύθυνος για τη λειτουργία της και ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός εποπτών ασφαλείας και παροχής πρώτων βοηθειών.

Το προσωπικό εποπτείας αποτελείται από: υπεύθυνο επόπτη ασφάλειας ή /και ειδικευμένο επόπτη και κατά περίπτωση από ειδικευμένο στην παροχή πρώτων βοηθειών διοικητικό υπάλληλο, ενώ προβλέπεται και ορισμός υπεύθυνου καθαρισμού της κολυμβητικής δεξαμενής.

Το ανωτέρω προσωπικό, πλέον των ειδικών απαιτούμενων γνώσεων, για τις οποίες θα είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο, θα έχει δίπλωμα ή σχετικό πιστοποιητικό, θα είναι πεπειραμένο στις μεθόδους και στην τεχνική της παροχής βοήθειας και διάσωσης κολυμβητών, στη χρήση τεχνητής αναπνοής, καθώς και στην εφαρμογή άλλων μέτρων ανάνηψης.

Με βάση αυτά, θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις από τον Δήμο κάτι το οποίο είναι εφικτό σήμερα σε σχέση με το ξεκίνημα του ενιαίου δήμου, το οποίο συνέπεσε με την αρχή της οικονομικής κρίσης και το ''πάγωμα'' των προσλήψεων.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι για την πλήρη και νόμιμη λειτουργία του κολυμβητηρίου θα απαιτηθεί ακόμα ικανό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ας ελπίσουμε ότι οι εξελίξεις θα τρέξουν γρηγορότερα αυτή την φορά.

samostimes Καρλοβασι 2018 10 22 13

Τέλος να σημειώσουμε την συμμετοχή της 79 ΑΔΤΕ στη εκδήλωση των εγκαινίων με στελέχη του 4ου ΕΤΕΘ να κολυμπούν, σε προσομοίωση αγώνα, στην δεξαμενή.  

samostimes Καρλοβασι 2018 10 22 14

 

 

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software