Πολιτική

Δ.Βίτσας: Ανοιχτής δομής το νέο ΚΥΤ Σάμου

6 Νοε, 2018 - 01:11
Δ.Βίτσας: Ανοιχτής δομής το νέο ΚΥΤ Σάμου

«Στόχος μας είναι να πάρουμε το μισό πληθυσμό από τη Σάμο μέχρι 15/12 με έναρξη το Νοέμβριο. Γενναία μεταφορά θα έχουμε την προσεχή Πέμπτη Παρασκευή και θα συνεχίζεται. Αυτό θα το δουν οι πολίτες της Σάμου».

Αυτά δήλωσε  στο "Ράδιο Αρμονία" και στον Μάνο Στεφανάκη, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Δημήτρης Βίτσας, προσθέτοντας πως το νέο ΚΥΤ θα είναι ανοιχτής δομής. Ο υπουργός αναφέρθηκε στο νέο ΚΥΤ, λέγοντας πως θα είναι ανοιχτής δομής. « Έχω πει πολλές φορές πως σε κάθε νησί, και στη Σάμο, θα υπάρχει μόνο ένα ΚΥΤ.

Όλη η υπόθεση είναι σε καλό δρόμο. Τελειώσαμε το νομικό κομμάτι για το δημόσιο (έχει απαντήσει η κτηματική υπηρεσία) και ίσως μέσα στην εβδομάδα να βγει η εκδήλωση ενδιαφέροντος για προτάσεις.

Στη συνέχεια θα οριστεί ο τόπος και θα αρχίσει η διαμόρφωση, που θα διαρκέσει έως το τέλος Φεβρουαρίου. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα πρέπει να γίνεται γενναία μείωση του πληθυσμού τους στη Σάμο», είπε ο κ. Βίτσας και σημείωσε πως το νέο ΚΥΤ δεν θα λειτουργήσει, παρά μόνο όταν μεταφερθούν οι μετανάστες στο νέο.

«Το νέο Κέντρο θα έχει δυναμικότητά 1.200 ατόμων, αλλά δεν θα λειτουργήσει παρά την ημέρα που θα κλείσει το ΚΥΤ στο Βαθύ», είπε χαρακτηριστικά. Όσον αφορά το προαναχωρησιακό κέντρο, ο υπουργός ανέφερε πως δεν θα είναι μόνιμη κατάσταση, θα μένουν όσοι πρόκειται να επιστραφούν και θα το διαχειρίζεται η αστυνομία.

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι