officeart horizontal  

 

Πολιτική

Με 18 ψήφους υπέρ, η θέση που θα έχει η Δημοτική αρχή στη συνάντηση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

22 Νοε, 2018 - 06:11
Με 18 ψήφους υπέρ, η θέση που θα έχει η Δημοτική αρχή στη συνάντηση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Μετά από μία συνεδρίαση που κράτησε περίπου τέσσερις ώρες με την συμμετοχή επαγγελματικών φορέων και άλλων συλλόγων, το δημοτικό συμβούλιο Σάμου κατέληξε στην θέση που θα υποστηρίξει στη συνάντηση με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δ. Βίτσα σε λίγες μέρες. Συγκεκριμένα : 

samostimes sinantisi ergasias dimou metanasteutiko1

Οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφησαν, με 18 ψήφους υπέρ, την πρόταση του Δημάρχου Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλου με την οποία ζητείται:

Α) η άμεση αποσυμφόρηση του νησιού από τον υπερπληθυσμό των μεταναστών / προσφύγων.

Β) Να κλείσει το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης  στην Σάμο και να αντικατασταθεί από έναν μικρός χώρο καταγραφής όπου παράλληλα θα γίνεται ιατρικός προσυμπτωματικός έλεγχος και έκδοση πιστοποιητικού υγείας.

Στη συνέχεια προτείνεται οι μετανάστες να παραμένουν για λίγες ημέρες στο κέντρο αυτό, μικρής χωρητικότητας και από εκεί να φεύγουν για την Ηπειρωτική χώρα.

samostimes sinantisi ergasias dimou metanasteutiko2

 

Σε ψηφοφορία τέθηκε και η πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου Αντώνη Σίμου που έλαβε τέσσερις (4) ψήφους. Την πρόταση ψήφισαν, ο κ. Αντώνης Σίμος, η κυρία Μαριάνθη Μαστροκωνσταντή , ο κ. Ελισαίος Μαυρατζώτης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Σαμίων κ. Κώστας Βογιατζής. 

Η πρόταση του κ. Σίμου ζητά την  υποβολή στην κυβέρνηση εγγράφου υπό την μορφή ρητής και κατηγορηματικής απαίτησης (τελεσιγράφου) με τις εξής παρατηρήσεις

α) Απαραίτητη προϋπόθεση να ζητηθεί η ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων

β) Κλείσιμο του υπάρχοντος κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης και δημιουργία μικρής κλειστής δομής βραχείας διαμονής ελάχιστων ημερών και όχι πέρα των τριών, όπως υποσχέθηκε αρχικά το αρμόδιο υπουργείο . Ο καθορισμός της μικρής κλειστής δομής να γίνει μετά από υπόδειξη διαπαραταξιακής επιτροπής αλλά και με την συμμετοχή εκπροσώπων της στρατιωτικής αρχής της Σάμου , της αστυνομικής διεύθυνσης Σάμου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

γ) Ο χώρος κράτησης παραβατικών να είναι εκτός της νήσου Σάμου.

δ) Να είναι ελεγχόμενη η έξοδος των μεταναστών από τον νέοκλειστό χώρο βραχείας διαμονής για τη διασφάλιση της προστασίας και της ασφάλειας των κατοίκων από παραβατικές ενέργειες

ε) Καθορισμός Κέντρου εκπαίδευσης( απασχόλησης) ανηλίκων τέκνων μεταναστών για τον ελάχιστο χρόνο παραμονής τους εντός του νέου κλειστού χώρου

στ) Δημιουργία σταθμού παροχής πρώτων βοηθειών εντός του νέου κλειστού χώρου βραχείας διαμονής. Όρος υλοποίησης και μοχλός πίεσης των ανωτέρω εντός καθορισμένου χρονικού ορίου που θα τεθεί από τη Δημοτική Αρχή η από κοινού παραίτηση του Δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων, του Αντιπεριφερειάρχη με τους εκλεγμένους περιφερειακών συμβούλων Σάμου και του Βουλευτή.

Τέλος να σημειώσουμε ότι υπήρξε  και ένα λευκό κατά την φανερή ψηφοφορία των προτάσεων, αυτή του κυρίου Νίκου Στεφανή.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software