officeart horizontal  

 

Πολιτική

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ και (Α)ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

10 Δεκ, 2018 - 10:12
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ και (Α)ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Η περίφημη και πολυδιαφημισμένη Επιτροπή Ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων της Βουλής, ταγμένη στον αγώνα κατά της διαφθοράς στο πολιτικό χρήμα και πιστή στην υπηρεσία της δικαιοσύνης και της διαφάνειας, παρουσιάζει τα δύο τελευταία μέρη της τριλογίας «ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ και (Α)ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ».

 

ΕΚΘΕΣΗ 1Η (BATMAN BEGINS) •

Θυμίζουμε ότι το πρώτο μέρος ("Batman Begins") ξεκίνησε τον Μάρτιο που μας πέρασε όταν δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή της για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων για το οικονομικό έτος 2015. Στην έκθεση αυτή, ενώ η Επιτροπή διαπιστώνει μια σειρά παραβάσεων από τα κόμματα σε σχέση με τον τρόπο διαχείρισης του δημόσιου χρήματος που έλαβαν ως κρατική χρηματοδότηση, ΔΕΝ αναφέρει καν ποιά κόμματα παρανόμησαν ούτε προφανώς για ποιά ποσά και -φυσικά- αποφασίζει να ΜΗΝ επιβάλει καμία κύρωση, δικαιολογώντας με διάφορους αβάσιμους ισχυρισμούς την ατιμωρησία. 

Για να μην αδικούμε, όμως, τις αυστηρές προθέσεις της Επιτροπής και το πόσο σοβαρά παίρνει τον θεσμικό της ρόλο ως προασπίστρια της διαφάνειας στο δημόσιο χρήμα και της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των πολιτών στα κόμματα, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι στο τέλος της έκθεσής της, κάνει συστάσεις για το μέλλον στα κόμματα, να είναι πιο προσεκτικά στη συμμόρφωση με τον νόμο, αλλιώς την επόμενη φορά που θα «συλληφθούν» να παρανομούν, θα τους επιβληθούν κυρώσεις.

EΚΘΕΣΕΙΣ 2Η (THE DARK KNIGHT) & 3Η (THE DARK KNIGHT RISES) •

Ήσυχα πέρασε η άνοιξη και το καλοκαίρι στην Γκόθαμ Σίτι και ήρθε το φθινόπωρο. Στις 20 και 21 Νοεμβρίου η αγωνιζόμενη Επιτροπή Ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων δημοσίευσε τις νέες ετήσιες εκθέσεις της για τα οικονομικά έτη 2016 και 2017 αντίστοιχα ("The Dark Knight" και "The Dark Knight Rises").  

Πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση των ιδιαίτερα πρωτότυπων και πανομοιότυπων αυτών εκθέσεων, να τονίσουμε ότι πρόκειται για ένα καλά κρυμμένο μυστικό της Επιτροπής, αφού «δημοσιεύτηκαν» στο αρμόδιο site https://epitropielegxou.parliament.gr/, όχι στην αρχική σελίδα ούτε στα «Νέα και Ανακοινώσεις» της Επιτροπής, αλλά καταχωνιασμένες στα «Οικονομικά των Κομμάτων», στην υποενότητα «Προϋπολογισμοί, Απολογισμοί, Ισολογισμοί». Την προηγούμενη έκθεση του Μαρτίου 2018 την είχαν δημοσιεύσει σε περίοπτη θέση και ακόμη και στην ιστοσελίδα της Βουλής, περήφανοι για τη σύνταξή της. Φαίνεται ότι τις δύο νέες εκθέσεις δεν επιθυμούν να τις διαφημίσουν με τον ίδιο τρόπο. 

Αναρωτιέστε γιατί να προβληθούν σε περιορισμένες αίθουσες; Μάλλον, έχει να κάνει με την αριστοτεχνικά σχεδιασμένη πλοκή της συγκάλυψης όχι για πρώτη, αλλά για δεύτερη και τρίτη συνεχόμενη φορά, των παραβάσεων της νομοθεσίας από τα κόμματα στη διαχείριση του πολιτικού χρήματος και την παγιωμένη, πλέον, ατιμωρησία.

Η Επιτροπή αναφέρει στην εισαγωγή των εκθέσεων ότι «υπήρξε γενική διαπίστωση περί βελτίωσης στον τρόπο διαχείρισης, παρακολούθησης και απεικόνισης των βιβλίων και των οικονομικών των κομμάτων, συγκριτικά με τα αποτελέσματα του ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων έτους 2015 και 2016».

Μια βελτίωση, η οποία «ευτυχώς» είναι αδύνατον να διαπιστωθεί από τους ίδιους τους πολίτες, καθώς ούτε στην περίπτωση της έκθεσης για το 2015 και, φυσικά, ούτε στις δύο νέες εκθέσεις για τα έτη 2016-2017 αναφέρονται αναλυτικά και συγκεκριμένα τα κόμματα, τα ποσά και οι αντιστοιχίσεις παραβάσεων / κομμάτων.

Από μια πιο κοντινή ματιά στις δύο τελευταίες εκθέσεις της Επιτροπής ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων για τα έτη 2016 και 2017 προκύπτουν τα εξής συναρπαστικά στοιχεία:

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ Μέρος Γ’

Πηγή: vouliwatch.gr

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software