Γράφτηκε στις . Δημοσιεύτηκε στο Πολιτική

Χαρίτσης: ''Δεν πρόκειται για ουσιαστικές αλλαγές στον αυτοδιοικητικό χάρτη''

0
0
0
s2smodern

Τον... επόμενο χρόνο, μετά τις γιορτές αναμένεται από το υπουργείο Εσωτερικών, η ρύθμιση που θα αφορά στις αλλαγές στο χωροταξικό των δήμων. Σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε ότι θα γίνουν «λίγες και συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση εξόφθαλμων περιπτώσεων που δημιούργησε ο Καλλικράτης». 

Ο κ. Χαρίτσης  τόνισε ότι δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου ''να δημιουργήσουμε περισσότερα προβλήματα από αυτά που θέλουμε να λύσουμε '' και ξεκαθάρισε «Ότι δεν πρόκειται για ουσιαστικές αλλαγές στον αυτοδιοικητικό χάρτη».

Σύμφωνα με τον υπουργό μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές τον προσεχή Μάϊο το θέμα θα εξεταστεί με διαβούλευση με τοπικούς φορείς και κοινωνίες για  μεγαλύτερες αλλαγές στο χωροταξικό. 

Σύμφωνα  με πληροφορίες που επικαλείται το aftodioikisi.gr συζητήσεις γίνονται για πέντε νησιά: Λέσβος,  Χίος, Ρόδος, Κέρκυρα και Κεφαλλονιά. 

Σε ότι αφορά στη Σάμο τώρα, παρά τις συνεχείς πιέσεις του βουλευτή προς τον αρμόδιο υπουργό δεν αναμένεται να συμπεριληφθεί στις αρχικές ανακοινώσεις και το θέμα δημιουργίας των δυο δήμων, ίσως, τεθεί για συζήτηση μετά τον Μάϊο και τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση.