officeart horizontal  

 

Πολιτική

Ο Δήμαρχος Σάμου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

24 Ιαν, 2019 - 11:01
Ο Δήμαρχος Σάμου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Για την ενίσχυση και συνταγματική αναβάθμιση της αρχής της Νησιωτικότητας μίλησε ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Νησιωτικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, στο Ειδικό Θεματικό Συνέδριο με θέμα τη Συνταγματική Αναθεώρηση, που διοργανώνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη από την ΚΕΔΕ.

Ο Δήμαρχος Σάμου κατά την ομιλία του επεσήμανε για ακόμα μία φορά τις αδυναμίες αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση, ιδίως των νησιωτικών και ορεινών περιοχών, και ζήτησε την ενδυνάμωση της αρχής της Νησιωτικότητας, ώστε να συνδεθεί ευθέως με την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης ή, ακόμη και την αρχή της αποκέντρωσης της δημόσιας διοίκησης.

Συγκεκριμένα, προτείνεται η αναβάθμιση της Νησιωτικότητας στο πρώτο τμήμα του Συντάγματος, που αναφέρεται στα ατομικά δικαιώματα και η διασύνδεσή της με τη γενική αρχή της αειφόρου (βιώσιμης) ανάπτυξης (στο άρθρο 24 ως καινούρια διάταξη 24.7) – εναλλακτικά, δε, στα της οργάνωσης της διοίκησής μας (άρθρο 101.2, με απάλειψη της νυν διάταξης 101.2 και 101.4, αντί απλώς για την διοικητική διαίρεση της πατρίδας). Ο κ. Δήμαρχος πρότεινε την προσθήκη της εξής διατύπωσης: «Οι ιδιόμορφες γεωγραφικές, οικονομικές, κοινωνικές και συγκοινωνιακές συνθήκες, ιδίως των νησιωτικών και ορεινών περιοχών, επιβάλλουν σε όλες τις αρχές της Πολιτείας την επιδίωξη αειφόρου ανάπτυξης, μεριμνώντας για την ολόπλευρη, ισορροπημένη και βιώσιμη διοικητική οργάνωση, κοινωνική εξέλιξη και οικονομική ανάπτυξη».

Εκ του Δήμου

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software