Πολιτική

Σπιλάνης προς Καλογήρου: στα νησιά του Β.Αιγαίου σας ξέρουν μόνο οι εργολάβοι

2 Φεβ, 2019 - 09:02
Σπιλάνης προς Καλογήρου: στα νησιά του Β.Αιγαίου σας ξέρουν μόνο οι εργολάβοι

Για δράσεις που έγιναν προς όφελος των ...εργολάβων και όχι των πολιτών του Βορείου Αιιγαίου κατηγορεί την σημερινή περιφερειάρχη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιωάννης Σπιλάνης. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ο κ. Σπιλάνης αναφέρει ότι:

''Τελευταίος απολογισμός της απερχόμενης περιφερειακής αρχής και ακολουθείται η ίδια τακτική γεγονός που δεν μας εκπλήσσει καθόλου: από τη μια πλευρά η αποστολή των υπηρεσιακών εκθέσεων που αναφέρονται σε διοικητικές πράξεις αλλά όπως είναι φυσιολογικό όχι σε αποτελέσματα πολιτικής και από την άλλη «γλαφυρές» παρουσιάσεις των αντιπεριφερειαρχών χωρίς ουσία και δεδομένα ώστε να κρίνουμε εμείς και οι πολίτες των νησιών μας το αποτέλεσμα της δράσης της περιφερειακής αρχής. Αλλωστε τι απολογισμός να γίνει για ένα ανύπαρκτο πρόγραμμα όπως έχουμε επισημάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια. 

Να επισημάνουμε για άλλη μια φορά άλλο μεμονωμένα έργα και άλλο σχέδιο με συγκεκριμένους στόχους. (...)

(...) Βασικό Ερώτημα στο οποίο καλούμαστε όλοι να απαντήσουμε μετά από 4,5 χρόνια που βρίσκεται η Περιφέρεια.

Δεν είδαμε καμία αναφορά στο αρχικό επιχειρησιακό σχέδιο αλλά ούτε στα ετήσια σχέδια για να δούμε τι είχε σχεδιαστεί και τελικά υλοποιήθηκε.

Δεν λειτούργησαν συλλογικά όργανα και δεν υπάρχει καμία συνεργασία με τους φορείς.

Δεν έχουμε μια εικόνα για τη κατάσταση του οδικού δικτύου για το οποίο κόπτεστε ιδιαίτερα και να δούμε τι ακριβώς έχετε κάνει και να μπορούμε να δούμε τι προτείνουμε για το μέλλον.

Δεν είδαμε πουθενά δεδομένα για την εξέλιξη της απασχόλησης και των δράσεων σας για την αντιμετώπιση της ανεργίας που υπάρχει.

Δεν μπορούμε να δούμε ποιες είναι οι δράσεις σας που θα βελτιώσουν την ελκυστικότητα των νησιών για τη συγκράτηση ή και τη δημιουργία επιχειρήσεων και τη συγκράτηση ή για την αύξηση του πληθυσμού.

Αυτή η οπτική δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση στη φιλοσοφία των δικών σας παρεμβάσεων με άμεση συνέπεια τη Περιφέρεια και το έργο της να τα γνωρίζουν μόνο οι εργολάβοι αλλά όχι οι πολίτες των νησιών.''

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι