Πολιτική

Ένας βουλευτής όχι για όλους

18 Φεβ, 2019 - 02:02
Ένας βουλευτής όχι για όλους

''Όλα για όλα''  προσπαθεί να τα ''παίξει'' ο ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης προκειμένου να επανεκλεγεί προσωπικά ο ίδιος στη Σάμο και να κερδίσει το κόμμα του τις εκλογές, ζητώντας τη διάσπαση της Σάμου σε δύο δήμους.

Με άρθρο του στην εφημερίδα ''Αυγή'' και τίτλο ''Μπορούμε να νικήσουμε;'' θεωρεί εκλογική ευκαιρία το σπάσιμο δήμων αφού όπως γράφει:

'' (...) η ανασυγκρότηση του «Καλλικράτη» με πολλές δεκάδες νέων δήμων στην Αριστερά (υπάρχει ένα μεγάλο κίνημα αποκατάστασης των προβλημάτων που δημιούργησε η προβληματική αυτοδιοικητική συγχώνευση) είναι μοναδική ευκαιρία. Αν δεν την πάρουμε θα ενισχύσουμε ουσιαστικά τη διαφθορά που έχει πολυετώς, κτιστεί, αλλά θα πριμοδοτήσουμε και τους υβριστές μας. Και για τα δυο θα ζητηθούν ευθύνες. Μη χάνουμε ευκαιρίες γιατί φοβόμαστε. Θυμηθείτε το 2015. Εκφράσαμε το συλλογικό φαντασιακό και κερδίσαμε. Το ίδιο πρέπει να πράξουμε τώρα. Μεταρρύθμιση, τόλμη, νίκη. Το αντίθετο θα φέρει συντριβή. Και αυτό θα επηρεάσει και τις εθνικές εκλογές. Και θα είναι ασυγχώρητο.

Ο κ. Σεβαστάκης, εν κρυπτώ από την Σαμιακή κοινωνία, μεθοδικά πιέζει απο κοινού με οικονομικούς - πολιτικούς παράγοντες της δυτικής Σάμου από διάφορους χώρους, που όπως αναφέρει στο άρθρο του ''(...) Ξαναμιλάμε με τους συντρόφους της άλλης πλευράς, ευτυχώς. Μαζί ξαναβλέπουμε πάνω από τα σύννεφα. Το ζητούμενο είναι να μη χάνεται καμιά ευκαιρία.(...)'', προκειμένου να σπάσει η Σάμος σε δύο δήμους με αντάλλαγμα την μαζική προσωπική του στήριξη στις βουλευτικές εκλογές, την εκλογή δημάρχου στο Καρλόβασι με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και την μαζική στήριξη του ψηφοδελτίου των Περιφερειακών εκλογών.

Γιατί τώρα το άρθρο στην ''Αυγή''; 

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένονται ανακοινώσεις για το ''σπάσιμο'' κάποιων λίγων δήμων ( Λέσβου, Κέρκυρας και Κεφαλονιάς λένε οι πληροφορίες) με το σενάριο αυτό να έχει περάσει από ''χίλια κύματα'' αφού από την στιγμή που έγινε γνωστή η πρόθεση του υπουργείου εσωτερικών να προχωρήσει σε χωροταξική ανασυγκρότηση κάποιων δήμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ο υπουργός κ. Χαρίτσης βρέθηκε αντιμέτωπος με πολλά αιτήματα στην λογική της ...εκλογικής εξυπηρέτησης. Στον κ. Χαρίτση άλλωστε απευθύνετε και η φράση του βουλευτή Σάμου στο κείμενο '' Μη χάνουμε ευκαιρίες γιατί φοβόμαστε.'' 

Οι πιέσεις που ασκήθηκαν τόσο για τη Σάμο, όσο και για άλλες περιοχές, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών δεν είχαν καμία απολύτως πραγματική βάση αφού ουδέποτε τέθηκε επισήμως απο την δημοτική αρχή πρόβλημα στη λειτουργία της δημοτικής αρχής, εξαιτίας της ένωσης σε ένα δήμο. Ένα θέμα άλλωστε που ποτέ κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν έφερε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Σάμου ή σε δημόσια διαβούλευση στην τοπική κοινωνία.

Είναι γεγονός ότι βλέποντας την δημοτικότητα του να έχει υποχωρήσει σημαντικά και τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στη Σάμο να βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, ο κ. Σεβαστάκης αναζητά κάθε τρόπο που θα μπορούσε να του δώσει ελπίδες επανεκλογής. Είναι χαρακτηριστικό ότι η θέση του αυτή για δυο δήμους στο νησί δεν έχει, επισήμως, ούτε καν τη στήριξη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που μπορεί να βλέπει μια ευκαιρία να σώσει κάτι εκλογικά αλλά απο την άλλη φοβάται και αυτή ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα ''έσπαγε'' μόνο τους Δήμους στα δύο αλλά θα ''έκοβε'' το νησί στη μέση με το ένα μέρος του να ''βουλιάζει'' από το μεταναστευτικό και να επαναφέρει με μεγαλύτερη ένταση τον τοπικισμό. 

Δεύτερο Κέντρο υποδοχής στο Καρλόβασι  για ...''ισορροπία'';

Τις τελευταίες εβδομάδες και χωρίς να έχει διαψευσθεί από κανέναν μέχρι σήμερα, κυκλοφορεί έντονα η φήμη ότι στα ''ανταλλάγματα'' που δίνονται προκειμένου να γίνει ο δήμος Καρλοβάσου, είναι αυτό της δημιουργίας μιας νέας δομής για πρόσφυγες- μετανάστες ή της παραχώρησης κτιρίων και διαμερισμάτων για ευάλωτες ομάδες και ασυνόδευτα παιδιά. Είναι αντιληπτό ότι ένα τέτοιο .... ''αντάλλαγμα'' θα μετέφερε σε όλο το νησί το μεταναστευτικό ζήτημα εξαπλώνοντας το και όχι περιορίζοντας το όπως ζητά η τοπική κοινωνία. Η εμπλοκή άλλωστε στην προσπάθεια του κ. Σεβαστάκη και του υπουργού μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσα είναι άμεση αφού και ο ίδιος ασκεί έντονες πιέσεις απο την περασμένη Παρασκευή στον κ. Χαρίτση θεωρόντας ότι το μεταναστετυικό θα στοιχίσει την έδρα της Σάμου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα για όλα...

Για άλλη μια φορά το μέλλον της Σάμου δεν κρίνεται από έναν ανοιχτό δημοκρατικό σχεδιασμό στον οποίο όλοι μπορούν να καταθέσουν και να εκφράσουν τις απόψεις τους αλλά από τους ''βυζαντινισμούς'' λίγων που επιδιώκουν την εξυπηρέτηση προσωπικών πολιτικών και κομματικών φιλοδοξιών. Ο ΣΥΡΙΖΑ ή τουλάχιστον ένα μέρος του, προσπαθεί να επενδύσει πολιτικά και εκλογικά στον τοπικισμό επιζητώντας το καλύτερο δυνατό για αυτόν στις επερχόμενες εκλογές, με τις νομαρχιακές επιτροπές των υπολοίπων κομμάτων στη Σάμο και τους  υποψήφιους δημάρχους και βουλευτές να ...''σταυρώνουν'' τα δάχτυλα και να εύχονται να μην υποκύψει ο υπουργός κ. Χαρίτσης στις πιέσεις. Τέλος σημαντικό είναι το πως θα διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον τοπικισμό, γιατί σε περίπτωση διάσπασης, αυτός θα ενταθεί και το κόμμα κινδυνεύει να χάσει ακόμη και τους... ''σίγουρους'' ψήφους της πλευράς που θα θεωρήσει ότι την αδικούν οι εξελίξεις.

 

 

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ