Πολιτική

ΕΚΔΗΛΩΣΗ μπροστά στην 9η Συνδιάσκεψη KKE (μ-λ)

20 Φεβ, 2019 - 09:02
ΕΚΔΗΛΩΣΗ μπροστά στην 9η Συνδιάσκεψη  KKE (μ-λ)

Από τη Βενεζουέλα ως τη Μ. Ανατολή. Και από την Ουκρανία ως τα Βαλκάνια, την Α. Μεσόγειο και την Αφρική, λυσσομανά ο ιμπεριαλισμός ενάντια σε χώρες και λαούς. Με πραξικοπήματα, επεμβάσεις και ματοκυλίσματα λαών, με καταστροφές παραγωγικών δυνάμεων, το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα, αναδεικνύει τη βαρβαρότητα του, τα αξεπέραστα αδιέξοδα του. Οι επικεφαλής του συστήματος ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει παγκόσμια εκστρατεία ενάντια στην ειρήνη, ενάντια στο δικαίωμα στη ζωή των λαών. Κύριος ανταγωνιστής τους για το ποιος θα κυριαρχήσει στον πλανήτη, η ιμπεριαλιστική Ρωσία με την οποία βρίσκονται σε νέα κούρσα ανταγωνισμού των ήδη τερατωδών πυρηνικών και συμβατικών εξοπλισμών τους. Στο στόχαστρο τους και οι σύμμαχοι-ανταγωνιστές Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές και οι επιδιώξεις του κινέζικου ιμπεριαλισμού να αποκτήσει παγκόσμια εμβέλεια.

Πόλεμος όλων εναντίον όλων με θύματα το προλεταριάτο και τους λαούς του κόσμου! Αλλά και γενικευμένη επίθεση πριν από όλα ενάντια στην εργατική τάξη και τις λαϊκές μάζες. Το κεφάλαιο παντού, και στις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις και στην περιφέρεια, βρίσκεται σε αντιδραστική έφοδο. Με στρατηγικό στόχο την παγίωση της αποσυγκρότησης, την «οριστική» ήττα της εργατικής τάξης και σε αυτή τη βάση την επιβολή ενός εργασιακού-κοινωνικού μεσαίωνα.

Σε αυτό το πλαίσιο βρίσκονται οι εξελίξεις και στην καπιταλιστική Ελλάδα της διπλής (ΗΠΑ-ΕΕ) ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. Η κυβερνητική προπαγάνδα περί «κανονικότητας» δεν μπορεί να κρύψει την μαζική φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία. Δεν μπορεί να κρύψει το κούρσεμα κάθε παραγωγικής δυνατότητας της χώρας, την υποθήκευση της στους ιμπεριαλιστές. Δεν μπορεί να κρύψει μια αστική τάξη που αναπαράγει την κυριαρχία της αναζητώντας ρόλους και αποστολές από τους ιμπεριαλιστές πάτρωνες της. Δεν μπορεί να κρύψει τη μετατροπή της χώρας σε αμερικάνικη βάση, σε πλατφόρμα των πιο επικίνδυνων για τους λαούς της περιοχής ιμπεριαλιστικών σχεδίων. Δεν μπορεί να κρύψει την ένταση της φασιστικοποίησης, του αντικομμουνισμού και του εθνικισμού που τροφοδοτούνται από την πολιτική του συστήματος και της κυβέρνησης σε μια πορεία όλο και πιο δεξιά και αντιδραστική. Κυρίως δεν μπορεί να κρύψει ότι αυτό που έρχεται μετά τις εκλογές είναι νέα ένταση των αδιεξόδων σε όλα τα επίπεδα που θα ξεσπάσουν ακόμα πιο άγρια στις πλάτες της εργατικής τάξης , του λαού και της νεολαίας!

Βαδίζοντας προς της 9η Συνδιάσκεψη το ΚΚΕ(μ-λ) διακηρύσσει πως η διέξοδος για την εργατική τάξη και το λαό βρίσκεται στην επανάσταση για Ανεξαρτησία και Σοσιαλισμό! Με τις θέσεις του και τις εκτιμήσεις του παλεύει για έναν διπλό και ενιαίο στόχο:

  • Να αναδείξει τα πραγματικά χαρακτηριστικά του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, και τους κοινούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι λαοί της περιοχής από την ιμπεριαλιστική επέλαση. Κόντρα και ενάντια στις αστικές-εθνικιστικές αφηγήσεις, αλλά και απορρίπτοντας τις αυταπάτες, τον κοινοβουλευτικό κρετινισμό, την παραίτηση και την υποταγή που καλλιεργούν οι δυνάμεις της ρεφορμιστικής αριστεράς.
  • Να καλέσει την εργατική τάξη και το λαό να κοιτάξουν τον αντίπαλο στα μάτια. Απορρίπτοντας τις θεωρίες της «παντοδυναμίας» του και τη λογική του καπιταλιστικού μονόδρομου, να επιλέξουν το δρόμο της μαζικής πάλης. Συγκροτώντας εστίες αντίστασης παντού στην κατεύθυνση του Μετώπου Αντίστασης και Διεκδίκησης, ενισχύοντας μέσα στην πάλη τους και με την πάλη τους, την προοπτική της Αναμέτρησης.

Οι συνθήκες είναι τέτοιες που απαιτούν και γεννούν ξεσπάσματα και ξεσηκωμούς των εργατικών-λαϊκών-νεολαιίστικων μαζών. Oπως συμβαίνει σήμερα στη Γαλλία, «χθες» στην Ουγγαρία και στην Αλβανία, αύριο ξανά στην Ελλάδα. Χρειάζεται να παλέψουμε για να προετοιμάσουμε τέτοιους ξεσηκωμούς, χρειάζεται να παλέψουμε για να συγκροτείται μέσα σε αυτούς η εργατική τάξη και ο λαός σε δύναμη αναμέτρησης, σε δύναμη που θα πάρει την εξουσία και τις τύχες της χώρας στα χέρια του!

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ, 7μμ , κινηματογραφική λέσχη Ίριδα (παρκινγκ Κέντρου Υγείας)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΟΣ 1024x585

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Η εθνική συγκρότηση στα Βαλκάνια και το λεγόμενο Μακεδονικό Ζήτημα». Θα μιλήσει ο συγγραφέας του βιβλίου Δ. Μάνος

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι