Πολιτική

Με αυτοπεποίθηση για αποφασιστική ενίσχυση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ

19 Φεβ, 2019 - 10:02
Με αυτοπεποίθηση για αποφασιστική ενίσχυση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18 Φλεβάρη η πολιτική συγκέντρωση στη πόλη της Σάμου που οργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Βάσης Βαθιού στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Σταμάτης Φιλιππής μέλος του Γραφείου της Τ.Ε Σάμου του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις στην επιχειρούμενη αναδιάταξη του αστικού πολιτικού προσωπικού που όπως είπε αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ τους στα βασικά ζητήματα της στρατηγικής του κεφαλαίου.

 

samostimes ΣΤ ΦΙΛΙΠΠΗΣ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 2

Σταμάτης Φιλιππής μέλος του Γραφείου της Τ.Ε Σάμου του ΚΚΕ

Σημείωσε ακόμη τις επικίνδυνες εξελίξεις στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, του Αιγαίου και των Βαλκανίων, για το μοίρασμα των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς τους, υπογραμμίζοντας τον βρώμικο ρόλο ξεπλύματος του ΑμερικανοΝΑΤΟϊκού ιμπεριαλισμού και την εμπλοκή της χώρας μας στα επιθετικά τους σχέδια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την στήριξη ουσιαστικά όλων των αστικών κομμάτων. Αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις τόνισε την ανάγκη να στηριχθούν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες ως ενιαία απάντηση των εργαζομένων και του λαού, στην ενιαία επίθεση που κλιμακώνει το κεφάλαιο και τα κόμματά του ενάντια στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ παντού για να κάνει ο λαός την πραγματική διαφορά υπογράμμισε το στέλεχος του ΚΚΕ.

samostimes Κ ΤΖΙΧΑΣ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 4

Κώστας Τζίχας,  υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Κώστας Τζίχας σημειώνοντας ότι μικρογραφία των ανακατατάξεων στα αστικά κόμματα αποτελεί ο δήμος Σάμου, όπου γίνεται ένα ατέλειωτο αλισβερίσι πολιτικών συναλλαγών, μεταπηδήσεων από παράταξη σε παράταξη, μεταγραφές στελεχών, διπλά ψηφοδέλτια και «κερασάκι στη τούρτα» οι δήθεν ανεξάρτητοι. Προσπαθούν να μπερδέψουν τον κόσμο, να κρύψουν τη κοινή τους αντίληψη και πρακτική πάνω στα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τα οικονομικά και θεσμικά ζητήματα της Τοπικής Διοίκησης. Είναι όλοι αυτοί που με το ένα ή το άλλο σχήμα είναι πολλές τετραετίες στο τιμόνι της Τοπικής Διοίκησης και έχουν φέρει σε αδιέξοδο τη κατάσταση σε σοβαρά ζητήματα που απασχολούν και βασανίζουν το λαό. Κυριολεκτικά όλοι έχουν βάλει το χέρι τους – τόνισε - στην υποβάθμιση και το μαρασμό του Βαθιού, όπως για παράδειγμα με το «σκάνδαλο» του Βιολογικού που δεν πρόκειται ποτέ να λειτουργήσει κανονικά, αν δεν ξανασκαφτεί ην πόλη.

Με τον Περιφερειακό που έχει γίνει «βαρέλι χωρίς πάτο» για σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ χωρίς ακόμη να μπορεί να τελειώσει. Με τις σοβαρές ελλείψεις στη σχολική στέγη ιδιαίτερα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς που έχει ως συνέπεια να βάζουν τώρα τα νήπια σε λυόμενες αίθουσες. Με το πρόβλημα των προβλημάτων, την ποιότητα και την υγιεινή του πόσιμου νερού, που οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη αφαίμαξη του οικογενειακού προϋπολογισμού με τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που ξοδεύονται κάθε χρόνο σε εμφιαλωμένο νερό. Και μια σειρά άλλα προβλήματα. Μπορεί τώρα να φορτώνουν τα πάντα στον υπερπληθυσμό των προσφύγων – μεταναστών που εγκλωβίζονται σε άθλιες συνθήκες εδώ και επιβαρύνουν τη λειτουργία της πόλης– υπογράμμισε - αλλά πρέπει να απαντήσουν: Χωρίς τους πρόσφυγες και μετανάστες, το Βαθύ είχε λυμένα τα προβλήματά του; Ο μαρασμός της πόλης χρονολογείται από το καλοκαίρι του 2015 ή εδώ και δυο δεκαετίες τουλάχιστον; Και ποιοι , αν όχι αυτοί που διοικούσαν και διοικούν , ευθύνονται γι’ αυτό; Ο υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης κάλεσε τους δημότες ,τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής, να ανακαλέσει στη μνήμη του την εμπειρία του και να κρίνει με βάση αυτή.

Να εγκαταλείψει κόμματα , παρατάξεις και πρόσωπα που υποβαθμίζουν τη ζωή του και να στηρίξει το ΚΚΕ στο δήμο , στη Περιφέρεια, στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές. Να στηρίξει το κόμμα που θα του επιστρέψει πολλαπλάσια τη δύναμή του στη διεκδίκηση των σύγχρονων απαιτήσεών του. Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση για την πείρα που βγαίνει από τους 5 δήμους που διοικούνται από κομμουνιστές δημάρχους, αφού αναφέρθηκε στο έργο τους και τη στάση τους απέναντι στα λαϊκά στρώματα υπογράμμισε ότι μια δημοτική αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Σάμου, θα ιεραρχήσει τα άμεσα και καυτά λαϊκά προβλήματα και σε διαρκή διάλογο με το λαό θα δώσει λύσεις που θα ανακουφίζουν τη λαϊκή οικογένεια, φέρνοντας ως παράδειγμα, την ύδρευση και την εξασφάλιση καθαρού και υγιεινού πόσιμου νερού στο λαό που, όπως είπε, πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα.

Τέλος κάλεσε στην ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο και στις κοινότητες, με την στελέχωσή τους από αγωνιστές που είναι αποφασισμένοι να βρίσκονται στη πρώτη γραμμή μιας αγωνιστικής πορείας στο τιμόνι του δήμου.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι