Πολιτική

Ο Δήμαρχος Σάμου για τη διάσπαση των δήμων

26 Φεβ, 2019 - 03:02
Ο Δήμαρχος Σάμου για τη διάσπαση των δήμων

Η φερόμενη ως τροπολογία που κατατίθεται στην Βουλή για το σπάσιμο των τεσσάρων (4) Δήμων έγινε χωρίς καμία ουσιαστική συμμετοχή και διαβούλευση του θεσμικού οργάνου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χαρακτηρίζεται δε από ανορθολογισμό και παντελή έλλειψη σχεδιασμού.

Ενδεικτικά αναφέρω: Με ποια λογική προβλέπονται τρεις (3) Δήμοι για την Κεφαλονιά, δυο (2) Δήμοι για το μεγαλύτερο σε επιφάνεια νησιωτικό Δήμο που είναι η Λέσβος και κανένα για την Σάμο παρά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και προβλήματα που υπάρχουν.

Η προσωπική μου θέση είναι ότι η κυβέρνηση οφείλει να «ακούει» τις απόψεις των τοπικών κοινωνιών και να επιλύει τα ζητήματα με τρόπο συστημικό και με αναπτυξιακή στρατηγική.

Είμαι υπέρ του επαναπροσδιορισμού των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Σάμου χωρίς να ναρκοθετείται το μέλλον.

Οι δυο (2) Δήμοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν όχημα για την κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη του νησιού μας με εγγυήσεις που θα εξασφαλιστούν από όλους τους φορείς.

Προτίθεμαι αύριο να επισκεφτώ το Υπουργείο Εσωτερικών παρόλο που ουδέποτε έχει απευθυνθεί πρόσκληση προς στον Δήμο Σάμου για να κατατεθεί και η θεσμική άποψη της Τοπικής Κοινωνίας σε σχέση με το φλέγον αυτό ζήτημα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΜΟΥ

ΜΙΧΑΛΗΣ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ