Πολιτική

Κατάτμηση δήμων: «Όχι» από ΝΔ, γκρίνιες από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

27 Φεβ, 2019 - 06:02
Κατάτμηση δήμων: «Όχι» από ΝΔ, γκρίνιες από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιδράσεις τόσο στους κόλπους της αντιπολίτευσης όσο και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να προχωρήσει στην κατάτμηση τεσσάρων δήμων, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία εκφράζει ανοιχτά την αντίθεσή της στην εν λόγω τροπολογία, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση «ανερμάτιστη» και κατηγορώντάς την ότι «επιχειρεί να αλλάξει τους όρους διεξαγωγής της εκλογικής αναμέτρησης στην Αυτοδιοίκηση λιγότερο από 90 μέρες πριν από τις εκλογές».

Την ίδια ώρα, ωστόσο, όπως έγραψε το Newpost, ενοχλημένοι από την απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει τη διάσπαση συγκεκριμένων νησιωτικών και όχι μόνο δήμων της χώρας, εμφανίζονται και μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ: Επιχειρείται περαιτέρω διάλυση της αυτοδιοίκησης

«Για τη ΝΔ οι δήμαρχοι που θα επιλεγούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα ολοκληρώσουν τη θητεία τους στα όρια των δήμων που θα εκλεγούν», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, εκφράζοντας την αντίρρηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο «σπάσιμο» τεσσάρων δήμων σε δέκα μικρότερους.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», η κυρία Σπυράκη τόνισε πως «μέσα από όλο αυτό επιχειρείται μόνο μια περαιτέρω διάλυση της Αυτοδιοίκησης και τίποτα άλλο. Εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τις τακτικές της κυβέρνησης».

Δείτε περισσότερα 

http://newpost.gr/politiki/5c75251edf5b62d334886a22/katatmisi-dimon-ohi-apo-nd-gkrinies-apo-voyleytes-toy-syriza

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι