Πολιτική

Παρέμβαση Μ. Βαρβιτσιώτη στη Βουλή για την έκρυθμη κατάσταση στη Σάμο

16 Μαρ, 2019 - 09:03
Παρέμβαση Μ. Βαρβιτσιώτη στη Βουλή για την έκρυθμη κατάσταση στη Σάμο

Την πασίδηλη ανικανότητα της Κυβέρνησης στο να διαχειριστεί την έκρυθμη κατάσταση στο hot-spot της Σάμου, ανέδειξε κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Βουλευτής Β' Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, απευθυνόμενος προς τον αρμόδιο Υπουργό, επικεντρώθηκε στο πρόβλημα που επικρατεί σήμερα στο νησί, το οποίο, άλλωστε, και έχει διαπιστώσει και ο ίδιος επανειλημμένως σε επισκέψεις του στον χώρο φιλοξενίας. «Έχω πάει στο hot-spot της Σάμου πάνω από επτά, οκτώ φορές. Ποτέ, μα ποτέ δεν είδα εκεί τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Ασύλου που εποπτεύει της Σάμο. Ποτέ! Είδα μία Διοικήτρια η οποία είναι ανίκανη να δώσει μία απάντηση για την κατάσταση του αίσχους στο οποίο διοικεί», ανέφερε συγκεκριμένα.

Παράλληλα, ανέδειξε το υγειονομικό ζήτημα που έχει προκύψει σήμερα στην περιοχή Βαθύ, καθώς και τη δραματική ολιγωρία της Κυβέρνησης στο να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. «Πέρυσι τον Σεπτέμβριο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έκρινε υγειονομικά ακατάλληλο το hot-spot της Σάμου. Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται στις πλαγιές, γύρω από το hot-spot, μένουν σε αυτοσχέδιες σκηνές, χωρίς καμία υγειονομική κάλυψη. Από τον Σεπτέμβριο δεν έχει εγκατασταθεί ούτε μία καινούργια χημική τουαλέτα, δεν έχει εγκατασταθεί ούτε ένα καινούργιο κοντέινερ με ντους. Δεν έχει γίνει καμία ενέργεια εξομάλυνσης της κατάστασης», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Προσέθεσε, δε, πως τόσο οι πολίτες του Βορείου Αιγαίου, όσο και η Ευρώπη -στην πρόσφατη έκθεσή της- επιρρίπτουν ευθύνες στην Κυβέρνηση για την ανεπαρκή μεταναστευτική πολιτική, ενώ κατηγόρησε τον κ. Βίτσα και για παντελή αδιαφορία στο ζήτημα της στέγασης και προστασίας των ασυνόδευτων ανηλίκων.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι