officeart horizontal  

 

Πολιτική

Μη συμμόρφωση Δήμου με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

11 Απρ, 2019 - 08:04
Μη συμμόρφωση Δήμου με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Την 26/02/2019 εκδόθηκε η με αριθμό 25/2019 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σάμου με την οποία ακυρώθηκε η καταγγελία των συμβάσεων 48 συμβασιούχων του Δήμου και αναγνωρίστηκε ότι η μεταξύ αυτών και του Δήμου σχέση εργασίας είναι αορίστου χρόνου.

Κατά αυτής της απόφασης ασκήθηκε έφεση την 08/03/2019 χωρίς την κατά το νόμο εξουσιοδότηση από την οικονομική επιτροπή ή από το δημοτικό συμβούλιο. Την 15/03/2019 η οικονομική επιτροπή έδωσε την εντολή αυτή εκ των υστέρων αλλά ταυτόχρονα δεν εξέδωσε απόφαση που να αποφασίζει την άσκησή της αλλά ουσιαστικά ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να πάρει την απόφαση αυτή ως το κατ’ εξοχήν κυρίαρχο όργανο του Δήμου. Πράγματι στην από 20/03/2019 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίσθηκε η παραίτηση του Δήμου Σάμου από την ασκηθείσα έφεση κατά της υπ΄ αριθμόν 25/2019 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σάμου.

Ακολούθως και στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε ότι θα δημιουργηθεί διαπαραταξιακή συνάντηση προκειμένου να συμφωνηθεί ο χρόνος και τρόπος καταβολής του επιδικασθέντος, με την ανωτέρω απόφαση, ποσού ενώ ταυτόχρονα θα γινόταν η παραίτηση από την έφεση προκειμένου να εκδοθεί πιστοποιητικό τελεσιδικίας και να μπορεί ο Δήμος να διεκδικεί το ποσό που έχει επιδικαστεί αλλά και να δημιουργηθούν οι θέσεις εργασίας των ανωτέρω και να ενταχθούν στο δυναμικό του Δήμου. Μέχρι και σήμερα 08/04/2019 ουδεμία ενέργεια έχει γίνει από τη Δημοτική Αρχή και η όλη κατάσταση διαιωνίζεται δημιουργώντας ερωτηματικά αλλά και εύλογη αγωνία στους εργαζομένους.

Οι ενέργειες οι οποίες θα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί από 21/03/2019 είναι οι εξής: 1)Εντολή Δημάρχου σε εκτέλεση της σχετικής από 20/03/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για απόσυρση της έφεσης και έκδοσης πιστοποιητικού τελεσιδικίας, 2)Σχέδιο καταβολής του επιδικασθέντος ποσού, 3)Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για τη σύσταση των προσωποπαγών θέσεων του προσωπικού με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου & κατάταξη του υπηρετούντος προσωπικού στις εν λόγω θέσεις, 4)Δημοσίευση της ανωτέρω απόφασης στο φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, 5)Ορκωμοσία του ανωτέρω προσωπικού. 6)Ένταξη του ανωτέρω προσωπικού στους μεταβατικούς Ο.Ε.Υ των δυο συνιστώμενων Δήμων. Αντ’ αυτών το μόνο που έγινε ήταν να αποσταλεί η απόφαση στην αποκεντρωμένη παρότι δεν υπήρχε καμία προς τούτο υποχρέωση του Δήμου δημιουργώντας περαιτέρω καθυστέρηση και ανησυχία.

Οι ανωτέρω υπάλληλοι εξακολουθούν να μην στρέφονται με αναγκαστική εκτέλεση κατά του Δήμου παρότι έχει περάσει η προθεσμία των 15 ημερών που είχαν δεσμευτεί ότι δε θα προβούν σε αναγκαστική εκτέλεση προκειμένου να δοθεί ο χρόνος στο Δήμο να τακτοποιήσει την υπόθεση και να κάνει υπολογισμό των διαθέσιμων κονδυλίων προκειμένου να υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να συμμορφωθεί ο Δήμος με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software