Πολιτική

Ο βουλευτής Σάμου στην Κύπρο

19 Απρ, 2019 - 02:04
Ο βουλευτής Σάμου στην Κύπρο

Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και Βουλευτή Ν. Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος τη Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Δημήτρης Σεβαστάκης επισκέφθηκε την Κύπρο, κατά το διάστημα 16 με 18 Απριλίου 2019, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας & Πολιτισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη. Τον κ. Σεβαστάκη συνόδευαν τα μέλη της επιτροπής κα Μαρία Αντωνίου (Νέα Δημοκρατία) και κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλο (Δημοκρατική Συμπαράταξη). Στο κυπριακό κοινοβούλιο διεξήχθη κοινή συνεδρίαση των δυο Επιτροπών, παρουσία και του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της κύπρου κ. Δημήτρη Συλλούρη καθώς και εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, φορέων, δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων της Κύπρου και φοιτητών. Την αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων, συνόδευε επίσης ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ηλίας Φωτόπουλος .

Η συνεδρίαση και οι συναντήσεις εργασίας αποτελούν τη συνέχεια σειράς συναντήσεων στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου. Στην κοινή συνεδρίαση των δύο κοινοβουλευτικών Επιτροπών συζητήθηκαν: α) Η εκπαίδευση τα όρια της Ευρώπης, οι μορφωτικοί προσανατολισμοί και οι Εκπαιδευτικές στρατηγικές που διαμορφώνονται, οι κοινές δράσεις για την προστασία της Ελληνικής γλώσσας και την ανάπτυξη του ελληνικού πολιτισμού καθώς επίσης η συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς της έρευνας, της καινοτομίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού. Μετά το πέρας των εργασιών, υιοθετήθηκε κοινή δήλωση των δύο επιτροπών, όπου μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε η απόφαση σύστασης «Μεικτής Συντονιστικής Επιτροπής» για κοινές δράσεις και για τη χάραξη προτεραιοτήτων στον τομέα της εκπαίδευσης. Επίσης κατά τη διάρκεια τις παραμονής του στην Κύπρο ο κ. Σεβαστάκης επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου συναντήθηκε με τον Πρύτανη κ. Τ. Χριστοφίδης και ξεναγήθηκε στο Κέντρο Αριστείας για Έρευνα & Καινοτομία «ΚΟΙΟΣ» καθώς και στο κέντρο πληροφόρησης - βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου» .

Τέλος, δείπνο εργασίας παρέθεσε ο Υπουργός Παιδείας & Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης προς τιμήν της ελληνικής διακομματικής αντιπροσωπειας, οπου και συζητήθηκαν διεξοδικά τα αποτελέσματα της κοινής συνεδρίασης, καθώς και οι τρόποι διαχείρισης κοινών ζητημάτων σε θέματα παιδείας που απασχολούν τις δυο χώρες . Από το γραφείο του Βουλευτή

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι