officeart horizontal  

 

Πολιτική

Γ. Διονυσίου: '' Είναι λυπηρή η εγκατάλειψη των χωριών μας''

22 Μάι, 2019 - 01:05
Γ. Διονυσίου: '' Είναι λυπηρή η εγκατάλειψη των χωριών μας''

Σε λίγες ημέρες θα κλειθούμε να επιλέξουμε μπροστά στην κάλπη τους πλέον κατάλληλους που θα απαρτίσουν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Συζητούμε με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με την ΑΝΑ.Σ.Α., Γιώργο Διονυσίου για τα σχέδια και τις προθέσεις του. 

Τι είναι η ΑΝΑ.Σ.Α.;

Η ΑΝΑ.Σ.Α. είναι μια ομάδα, που δημιουργήθηκε από ανθρώπους ,νέους, επιτυχημένους ο καθένας στο επάγγελμά του με γνώσεις, επιστημονική κατάρτιση αλλά πάνω απ’ όλα ΑΛΗΘΙΝΗ αγάπη για τον τόπο του. Η αγάπη αυτή σε συνδυασμό με την αγανάκτηση που νιώθουμε ως ενεργοί πολίτες, για το τέλμα που υπάρχει στον δήμο μας τα τελευταία χρόνια, μας ταρακούνησαν και θελήσαμε να αντιστρέψουμε το κλίμα της απάθειας και της αδιαφορίας που επικρατεί. Η ΑΝΑ.Σ.Α. αποτελείται από άτομα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις. Έτσι λειτουργεί και έτσι θα λειτουργήσει και μετά τις εκλογές.

Ποιες είναι θα οι βασικές σας προτεραιότητες αν εκλεγείτε;

Η προτεραιότητά μας θα είναι η αποκατάσταση της καθημερινότητας στο Δήμο μας, αρχικά. Θα σας μιλήσω ειλικρινά. Όλο αυτό τον καιρό επισκεφθήκαμε όλες τις πόλεις και τα χωριά του δήμου μας. Ήταν πολλές οι φορές που εγώ προσωπικά αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του συνδυασμού μας νιώσαμε αγανάκτηση αλλά και έντονη λύπη. Είναι λυπηρό, για παράδειγμα να βλέπεις , θα μου επιτρέψετε την έκφραση, ηρωικά κοινοτικά συμβούλια που με προσωπικά έξοδα, κόπο και χρόνο να προσπαθούν για τα αυτονόητα, δηλαδή μια καμένη λάμπα, έναν σπασμένο σωλήνα κ.λ.π. Δε θα μιλήσω για το τεράστιο θέμα των σκουπιδιών , των δρόμων κλπ . Άλλωστε είναι γνωστά σε όλους μας διότι κυκλοφορούμε καθημερινά και τα βλέπουμε. Άλλο ένα μεγάλο θέμα είναι το μεταναστευτικό για το οποίο θα πρέπει πλέον ο δήμος να ασχοληθεί σοβαρά ούτως ώστε οι πολίτες να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους. Δεν είναι λογικό να συμβαίνει όλο αυτό και να είμαστε απλοί θεατές. Δεν θα πω ψέματα, ο δήμος δεν μπορεί να λύσει το μεταναστευτικό, διοτι δεν είναι το κράτος. Μπορεί όμως και ΠΡΕΠΕΙ να παρέμβει ώστε να διαφυλάξει την καθημερινότητα των πολιτών του. Αυτό θα κάνουμε εάν ο κόσμος μας φέρει στην διοίκηση του δήμου μας.

Τρια πράγματα που κατά την γνώμη σας πρέπει να ασχοληθεί άμεσα η επόμενη δημοτική αρχή.

1ον Η σωστή δομή και οργάνωση του νέου Δήμου με υπηρεσίες στην εξυπηρέτηση του πολίτη και εφοδιασμένες με σύγχρονο υλικό. Εδώ και πολλά χρόνια έχει να ανανεωθεί ο στόλος των αυτοκινήτων και των μηχανημάτων. 2ον Η δυναμική παρέμβαση προς κάθε αρμόδιο φορέα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος και 3ον Η άμεση συνέχιση και περάτωση των έργων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα (π.χ. βιολογικός καθαρισμός πόλης Σάμου) ώστε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τον τουρισμό στον δήμο μας, την παραγωγή του πρωτογενή τομέα κ.λ.π.

60880363 348030335900245 7939631038207098880 nΣε τι πιστεύετε ότι διαφέρετε από τους υποψηφίους των άλλων συνδυασμών;

Επιτρέψτε μου να πω ότι ο συνδυασμός μας, είναι ανεξάρτητος και αποτελείται από ανθρώπους που θέλησαν να μπουν μπροστά και να βοηθήσουν, διαθέτοντας τον εαυτό τους, τις γνώσεις τους, την εμπειρία τους και την αληθινή αγάπη τους για τον τόπο τους. Δεν είναι ένας συνδυασμός ο οποίος «φορτώθηκε» με επαγγελματίες πολιτικούς ή από ανθρώπους οι οποίοι έθεσαν υποψηφιότητα για να «γεμίσουν» ψηφοδέλτια. Όλοι μας την απόφαση την πήραμε με γνώμονα την πραγματική μας ανάγκη για προσφορά.

Αν δεν εκλεγείτε θα παραμείνετε ενεργός στα κοινά;

Στα κοινά είμαι αρκετά χρόνια ενεργός μέσα από τους συλλόγους στους οποίους συμμετέχω αλλά και μέσω του κέντρου πρόληψης και αγωγής υγείας «Ο Φάρος» στον οποίο έχω την χαρά και την τιμή να είμαι πρόεδρος του Δ.Σ. Αρχικά, η προσωπική μου απόφαση είχε να κάνει με την ανάγκη μου να σταματήσω να είμαι παθητικός δέκτης αυτών που ζω καθημερινά και δεν μου αρέσουν. ‘Άλλωστε , πάντα είχα την εσωτερική ανάγκη να προσφέρω όπου μπορώ και όσο μπορώ. Η ομάδα μας δεν σχηματίστηκε μόνο για τις εκλογές του Μάϊου 2019.

Έχει την δύναμη και την θέληση να βάλει τη σφραγίδα της σ’ αυτό το τόπο. Εγώ προσωπικά θα συνεχίσω να παλεύω για ένα καλύτερο αύριο για τους κατοίκους του Δήμου μας και προπαντός να δημιουργήσω τις προϋποθέσεις ώστε οι νέοι μας να παραμένουν στο νησί. Ίσως το γεγονός ότι ως γονιός πλέον νιώθω ακόμη περισσότερο την ανάγκη να παλέψω, όπως έκαναν τόσα χρόνια για μένα οι γονείς μου μέχρι την τελευταία τους μέρα. Έτσι κι εγώ δεν θέλω ο γιος μου αύριο να φύγει από το νησί επειδή δεν φρόντισα εγώ να δημιουργήσω τις κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης του τόπου μου. Εγώ θα συνεχίσω να είμαι εδώ και να παλεύω!

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software