officeart horizontal  

 

Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σάμο: Άμεση προτεραιότητα η αποσυμφόρηση των νησιών

2 Ιουλ, 2019 - 02:07
Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σάμο: Άμεση προτεραιότητα η αποσυμφόρηση των νησιών

Τη διαβεβαίωση ότι η νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα υποστηρίξει τα νησιά που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του προσφυγικού προβλήματος έδωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από τη Σάμο όπου βρέθηκε σήμερα το απόγευμα. Μιλώντας σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Σάμου, στην οποία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σάμου Χριστόδουλος Σεβαστάκης, η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Κατρακάζος, οι δύο νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι, Ανατολικής και Δυτικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος και Αλέκος Λυμπέρης καθώς και οι υποψήφιοι βουλευτές Χριστόδουλος Στεφανάδης, Νίκος Στεφανής και Ιωάννα Καραγιάννη και ο πρώην Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος. 

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την αποσυμφόρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η αποσυμφόρηση αυτή «πρέπει να γίνει προς τη σωστή γεωγραφική κατεύθυνση, προς την Τουρκία δηλαδή, και όχι προς την Ηπειρωτική Ελλάδα». «Για να γίνει αυτό», πρόσθεσε, «είναι επιβεβλημένο να αλλάξουν οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου οι οποίες σήμερα είναι εξαιρετικά χρονοβόρες. Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να ολοκληρώνονται πολύ γρήγορα, και σε όσους δεν χορηγείται άσυλο πρέπει να επιστρέφουν στην Τουρκία βάσει της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας».   

 DPC0096
 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση του Κέντρου Υποδοχής στη Σάμο, κάνοντας λόγο για «εικόνα η οποία σίγουρα δεν τιμά το νησί, αλλά δεν τιμά και την ευρωπαϊκή παρακαταθήκη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης». «Δεν είναι δυνατόν», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, «η Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέτει τόσους πόρους για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος μέσω της ελληνικής κυβέρνησης, και η εικόνα να παραμένει αυτή που μόλις αντίκρισα. Να είστε βέβαιοι ότι θα υπάρχει πολύ καλύτερη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων, έτσι ώστε οι συνθήκες να είναι ανθρώπινες».

 DPC0198
 
Θα στηρίξουμε τη νησιωτικότητα
 
«Θα στηρίξουμε τη νησιωτικότητα, που αποτελεί ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως «οι πολιτικές της νησιωτικότητας δεν εξαντλούνται μόνο στους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. ή στα μεταφορικά ισοδύναμα. Είναι πολιτικές που έχουν ακόμη μεγαλύτερο εύρος και πλάτος, αφορούν την απασχόληση, την υγεία, την παιδεία. Και βεβαίως αφορούν την ψηφιακή μας πολιτική, η οποία σπάει με αυτόν τον τρόπο το φράγμα της απομόνωσης των νησιών, και ειδικά των μικρών νησιών». 

 DPT2945

Νωρίτερα, μάλιστα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε μονάδα καλλιέργειας Ορχιδέας, και συνεχάρη τον ιδιοκτήτη για τη δραστηριότητα του που είναι πρωτίστως εξαγωγική. «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ανταγωνιστική στις εξαγωγές», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

 DPC0057

 

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Πυθαγόρειο, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με κατοίκους και καταστηματάρχες. 

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

e-genius.gr ...intelligent web software