officeart horizontal  

 

Πολιτική

Ανακοίνωση της Ν.Ε του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σάμου

12 Ιουλ, 2019 - 03:07
Ανακοίνωση της Ν.Ε του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σάμου

Με τις εκλογές της 7ης Ιουλίου έκλεισε ένας ιστορικός κύκλος.

Στον ΣΥΡΙΖΑ έλαχε ο κλήρος να αναλάβει τις τύχες της χώρας σε μια πολύ δύσκολη στιγμή (ύφεση 25%, ανεργία 28% και μια πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση ). Συγκρούστηκε, ηττήθηκε, συμβιβάστηκε, έκανε λάθη, αλλά δεν τα παράτησε. Παραδίδει μια χώρα χωρίς μνημόνιο, με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, μεγάλο απόθεμα και ένα ολοκληρωμένο δίκτυο κοινωνικής προστασίας. Όλα αυτά εξασφαλίστηκαν με τις θυσίες και τον ιδρώτα της μεγάλης πλειοψηφίας των ανθρώπων, που ζουν σε αυτή τη χώρα. Οι πολίτες αποφάσισαν να αναθέσουν τη διακυβέρνηση της χώρας στη Νέα Δημοκρατία. Στον ΣΥΡΙΖΑ ανατέθηκε ο ρόλος μιας ισχυρής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δόθηκε λαϊκή εντολή για την άσκηση μιας δυναμικής, υπεύθυνης, προγραμματικής αντιπολίτευσης, για το συντονισμό της αντίστασης σε κάθε απόπειρα κατάργησης κατακτήσεων, ελευθεριών και δικαιωμάτων από μια νεοσυντηρητική κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, παγιώθηκε ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ ως βασικού κορμού του αριστερού, δημοκρατικού, προοδευτικού πόλου του πολιτικού συστήματος. Τώρα είναι η ώρα για μια ψύχραιμη αποτίμηση των γεγονότων και των αποφάσεων, ώρα να ανιχνευτούν και να αναλυθούν τα αποτυπώματα της κρίσης στην κοινωνία και το πολιτικό σύστημα, ώρα για μια μεγάλη συζήτηση για τη φυσιογνωμία και τα χαρακτηριστικά, που πρέπει να έχει ένα μεγάλο αριστερό κόμμα την εποχή ενός παγκοσμιοποιημένου άγριου, επιθετικού καπιταλισμού και μιας νεοσυντηρητικής παλινόρθωσης. Στη Σάμο δώσαμε μια δύσκολη εκλογική μάχη, σε συνθήκες ιδεολογικής τρομοκρατίας και συστηματικής πολιτικής εκμετάλευσης της προσφυγικής κρίσης από τη δεξιά και την ακροδεξιά.

Πετύχαμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ο δημοκρατικός κόσμος των νησιών μας, έδωσε ένα ηχηρό παρών στον αγώνα για την υπεράσπιση των αξιών του διαφωτισμού, του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους χιλιάδες Σαμιώτες και Σαμιώτισες που στήριξαν αυτή την προσπάθεια. Γνωρίζουμε ότι πολλοί και πολλές το έκαναν με δισταγμό, με αντιρρήσεις και επιφυλάξεις. Θα προσπαθήσουμε να βρεθούμε με αυτό τον κόσμο. Να μιλήσουμε ανοιχτά, να ακούσουμε τις απόψεις και την κριτική τους. Να οικοδομήσουμε στους χώρους που ζει και αναπνέει η κοινωνία ένα ευρύ δίκτυο ανθρώπων που θα συνδιαλέγονται, θα συνθέτουν δημιουργικά, θα καταθέτουν και θα προωθούν προτάσεις και σχέδια για μια Σάμο της ανάπτυξης, της δημιουργίας, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης.

Ν.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΣΑΜΟΥ

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software